![]() |
Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016
Z poistovni sa nedalo so spatnym datumom dal som tam pripisat, ze k tomu datumu, ale asi to neuznaju. Ako to sledujem, uz asi aj tak by som uz do toho nesiel. Zvazim este z vlastnych zdrojov.
|
Citát:
ludia, nedajte sa len tak lahko odpinkat lebo na toto nemaju pravo. Ziadna institucia vam neda potvrdenie so spätnym datumom. Oslovte mozno zväz mladych farmarov alebo dalsie institucie, ktore s tymto budu vediet pomoct |
Oni dali moznost doplnit treba to chapat tak. To ze v podkladoch malo byt potvrdenie na ico alebo na r.c. a ja som o tom nevedel je moja chyba.
|
Citát:
A vy ste uz dostali nejaku odpoved? Leob ja som dal vtedy s poistovni papiere ktore boli na rodne cislo ale potom my poslali na doplnenie a ziadali na ico..poslal som na ico...Takze ked Vam poslali papiere na doplnenie tak nevidim problem ..Papiere ste poslali a teraz uz len cakat.. |
Citát:
|
Citát:
Kde presne mas napisane vo vyzve, ze podnikatelsky plan sa musi dodrziavat po dobu 5 rokov po jeho naplneni na 100 %? Vo vyzve sa take nic neuvadza (ani v bodoch 2.8.1 - 2.8.19, ktore uvadzas). Pise sa len, ze podnikatelsky plan a 100 % hodnoty standardneho vystupu musis splnit najneskor do 5 rokov. Tuto podmienku si ministerstvo vymyslelo az teraz, resp. v dokumentoch sa neuvadzala. |
Citát:
|
Uvedené vo výzve:
Výška podpory: 50*000 Eur na 1 mladého poľnohospodára vo forme 2 paušálnych platieb (ďalej len splátok) po dobu max. 5 rokov, pričom 70% podpory sa vypláca po podpise Zmluvy o poskytnutí NFP a 30% po správnej realizácii podnikateľského plánu. Druhú a*zároveň poslednú ŽoP môže žiadateľ podať po splnení podnikateľského plánu v zmysle predchádzajúcich bodov a*dosiahnutí minimálneho štandardného výstupu najskôr po dvoch rokoch od začiatku realizácie podnikateľského plánu. Skôr podané ŽoP nebude PPA akceptovať. Tych sedem rokov sa nikde neuvádza, povedal to len člen predstavenstva asyf-u. Čo môže ale nemusí byť tak. |
Citát:
50 tisíc môžte pomerne ľahko získať aj od Slovenskej záručnej rozvojovej banky. Bez nejakých skrytých podmienok. Je tam ale jedna a veľmi podstatná podmienka. Musíte ich vrátiť. Prajem vám pekné sviatky :) |
Citát:
No chcem sa opytat:napriklad pride my zmluva od PPA pojdem ju podpisat tym padom zacnem plniti toto co som si dal do podnikatelskeho planu...Moze sa stat ze za cca 3roky splnim to co som tam uviedol poslem im vyzvu o doplateni zvysnych penazi a ze som splnil tym padom svoj plan a pre mna to konci?lebo ked splnim plan cca za 3 roky tak tak by to malo byt nie,dakujem ... |
Citát:
|
Citát:
Ved preto sa pytam aby my to vysvetlil niekto kto sa do toho rozumie..a to co pises ze my ide len o peniaze to neni pravda...polnohospdarstvu sa venujem uz od roku 2005...takze nejde my len o peniaze ..dali vyzvu ja som to skusil schvalia budem rad neschvalia ideme dalej... |
Nemyslel som Teba ale agentúru, ktorá to robí za peniaze ........ :D
|
Zdravím mladí farmári,
bolo tu spomenuté, že niektorí člen predsedníctva povedal, že projekt minimálne 7 rokov. Takže po poriadku - ja som bol na orave a hľadal som to kde je to napísané pre jedného pána. Hľadali sme to dlho - vo výzve to nie je ale je to v príručke prijímateľa :-). Podpíšem zmluvu prvá čiastka peňazí, najskôr po dvoch rokoch splním štandardný výstup druhá čiastka peňazí čo je 100% a odvtedy sa začína rátať päť rokov. Prosím Vás nenavážajte sa do ASYF-u, a ak chcete niečo riešiť tak sa kľudne na nich obráťte mailom vždy sa snažíme nejako pomôct. Pekné Veľkonočné sviatky prajem ps dopĺňam slová 9) Obdobie udržateľnosti projektu znamená udržanie (zachovanie) výsledkov realizovaného projektu počas stanoveného obdobia (obdobia udržateľnosti projektu) ako aj dodržanie ostatných podmienok vyplývajúcich z čl. 71 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1303/2013. Obdobie udržateľnosti projektu sa začína v kalendárny deň, ktorý bezprostredne nasleduje po kalendárnom dni, v ktorom došlo k finančnému ukončeniu projektu a trvá 3 alebo 5 rokov od poskytnutia záverečnej platby prijímateľovi resp. v súlade s pravidlami štátnej/minimálnej pomoci (podľa Zmluvy; k udržateľnosti projektu pozri aj kapitolu 15 Príručky pre prijímateľa) a potom si pozrieť kapitolu 15. |
Citát:
|
Citát:
|
Je neskutočné, koľko je tu nenávisti a závisti, na tomto fóre. Pre veľkých producentov len dobre. :( Žiaľ. :(
Zetor. ASYF = Association of Slovakian Young Farmers. Tá skratka znie asi lepšie ako ZMFS. Možno pre to používajú anglickú skratku. V každom prípade, ak nie ste ich člen, nie je to vaša vec. Aj ak by sa dohodlo, že budú používať skratku WC, alebo HIV. A či majú právo zastupovať mladých? Združili sa, tak majú. Inú strešnú organizáciu nemáme. Ak existuje skupina mladých, čo je s ASYFom nespokojná a zhodnú sa na spoločných záujmoch, nik im nebráni sa angažovať. Len to chce nie len sa presadzovať, ale aj počúvať zdanlivú protistranu - či náhodou nehovoríte to isté. LUDvo písal to isté, čo vy. Resp. vy ste nenapísali nič iné, ako LUdvo, za čo ste ho obvinili z tárania. Stačí si pozorne prečítať čiarky. |
Citát:
|
Zdravím Vás,
ďakujem za Váš názor - žeby názov bol koncipovaný aj z hľadiska toho, že ASYF je členom CEJA. Takže prosím konkretizujte na čiu politickú objednávku vznikol konkrétne - lebo ak niečo tvrdím tak by som to mal mať podložené. Prosím definujte že prečo budeme pomáhať len úzkej skupine? Nebojte sa do tejto chvíle nepoznám toho človeka, ktorý sa podpísal JA 1234. Prajem pekný deň. |
Takže, kde vo vete: "Podpíšem zmluvu prvá čiastka peňazí, najskôr po dvoch rokoch splním štandardný výstup druhá čiastka peňazí čo je 100% a odvtedy sa začína rátať päť rokov." sa píše, že doplatok je až po 5 rokoch? Rozbor: Prvá časť vety: "Podpíšem zmluvu prvá čiastka peňazí" = prvá čiastka peňazí po podpise zmluvy. V skutočnosti je to až po podaní žiadosti o prvú platbu, ale to je detail, ktorý si našťadtie nerozporoval ani ty. Druhá časť vety: "najskôr po dvoch rokoch splním štandardný výstup druhá čiastka peňazí čo je 100%" = tvoje tvrdenie ". po dvoch rokoch od začatia realizovania podnikateľského plánu môžeš požiadať aj o zvyšných 30 % príspevku" ktoré LUdvo len spresňuje - teda, že len ak je splnená hodnota ŠV. Nikde nepíše o 5 rokoch v súvislosti s platbou. I keď aj to je pravda, že tie 2 roky sú len minimum a plán sa dá realizovať aj 5 rokov. No a tretia časť LUdvovej vety "a odvtedy sa začína rátať päť rokov." sa týka možnosti PPA skontrolovať udržateľnosť výstupov projektu. Nie platby. I keď po toto obdobie existuje riziko vrátenia časti, alebo celého príspevku, ak žiadateľ výsledky neudrží. Ale ĹUdvo jasne napísal, kde to je napísané. Tak prečo je táraj? Nechápem tú istotu tvrdiť ohľadom výzvy čokoľvek, keď okolo nej a hlavne nad ňou je "100" nadradených dokumentov a viacero dokonca nie je ani v Slovenčine. PS: Nie som člen ASYFu.
|
Citát:
Ešte raz Vás zdravím, odporúčam Vám pozrieť si stránku mladyfarmar.sk, v krátkej budúcnosti sa finalizuje dokončenie stránky asyf.sk. O tom prečo je taká skratka aká je som písal pred časom. Pokiaľ viem momentálne máme členov z východného, stredného a západného Slovenska. Ako sa volili je opísané v stanovách - stanovy sú registrované príslušným ministerstvom. Bolo by vhodné ak by ste zverejnili svoje meno. Prosím napíšte kto sú papaláššky synáčikovia a ich blízky pätolízači. Či zastupuje alebo nezastupuje všetkých mladých farmárov na Slovensku je na diskusiu. Ale možno nejaké organizácie typu SPPK, doteraz aj v budúcnosti budú lepšie zastupovať mladých farmárov na Slovensku. Inak ak máte taký dobrý prehľad radi Vás prijmeme v ASYF-e - takýchto ľudí, ktorí sa vyznajú potrebujeme. Prajem pekný deň |
Citát:
Povazujem za dost nestastne, ze to bolo uvedene v prirucke pre prijimatela, lebo ta v hlavnych dokumentoch k vyzve nebola. Udrzatelnost projektu je velmi dolezita vec, ktora sa väcsinou uvadza priamo vo vyzve. Inak tiez sa tam pise, ze udrzatelnost projektu bude 3-5 rokov od poskytnutia zaverecnej platby prijimatelovi. Tak bude to 3 roky alebo 5 rokov? |
Citát:
|
Dobry den dostal este niekto dnes vyjadrenie?dakujem
|
Citát:
nebudem Ti súdruh zverejňovať ani svoje meno ani nič .... lebo aj Ty si pre mňa nič. K tej skratke. Slováci ako národ aj Slovenská republika ako štát, má svoj úradný jazyk. Peknú slovenčinu. Hovoria ňou všetci Slováci, teda aj všetci slovenskí farmári. Tí farmári, ktorým sa nepáči slovenská skratka Združenie mladých farmárov Slovenska - ZMFS, tým sa zrejme ani nepáči farmárčenie na Slovensku, možno sa im nepáči ani naša reč. Je to ale ich vizitka ..... Možno, že niektorí ani nežijú tu doma na Slovensku, žijú v tom "veľmi krásnom" Anglicku, o možno sa výzve dozvedeli akousi náhodou a chcú si iba prilepšiť ..... Vraj skratka ASYF je krajšia lebo je "anglická", lebo je v angličtine ..... :cool: no ten ťuťmáčik, ktorý ju vymyslel žije zrejme na Slovensku a pravdepodobne tu chce podnikať alebo už aj v poľnohospodárstve podniká. Bolo by preto prinajmenšom slušné nehanbiť sa za svoj rodný jazyk a vyjadrovať sa aj písomne .... v spisovnej slovenčine, nie v angličtine. Alebo už aj medzi mladých farmárov na Slovensku prenikli tí, ktorí sa hanbia za svoj štát, za svoj jazyk a za všetko čo je slovenské ??????? Vedieť inú reč, resp. viac iných rečí, je super .... len čo to má spoločné s mladými slovenskými farmármi .... to vie naozaj iba ten čo ho tie zápalky prisypali. Čo tu tento LUdvo tára, to nemá chybu. Nedajte sa milí farmári ním ovplyvniť. Výzva a podopatrenie 6.1 je len jedno jediné, je záväzné pre každého a treba si ho dobre a pozorne prečítať. Smernice EÚ sú jedna vec, samozrejme treba ich rešpektovať, no Výzva 9/PRV/2015 je iná vec a je to vec kde informácie a určené pravidlá sú prvoradé. Platí to, čo je napísané vo výzve a nie aké bludy šíri do éteru niekto z akejsi anglickej skratky. Milí mladí farmári, prečítajte si Výzvu 9/PRV/2015 konkrétne body 2.8.1 až 2.8.19. Tam nenájdete žiadne táraniny a výmysly 2+5 alebo 5+5. Anglická skratka ešte dobre že ani nevznikla a už svojimi vyjadreniami rozširuje chaos. Možno by sa mali nazývať mladí komunisti vo farmárstve ( ale s anglickou skratkou ) ........... tá by možno bola pre nich krajšia. |
predseda mladých farmárov je/bol Bálint Pém...chválim a vazim si jeho robotu...a však asi ju bude mat aj pekne zaplatenú nakolko ista pani Zuzka?? Pém z komarna si tiež dávala ziadost ako mlady farmár. náhoda?? Menovkyňa??
|
Citát:
|
Citát:
Nie nic my este neprislo....uz nech sa rozhybu... |
Citát:
|
Citát:
Nevidim problem aby som van neodpovedal...siel som na dojnice ...a mal som 89 bodov...A vy ste naco isli a kolko ste mali bodov? |
Citát:
|
Citát:
a na co ste davali projekt ? |
Citát:
Dobry den uz vam nieco prislo?Ked sa mozem opytat co ste si davali do planu a kolko ste mali bodov?dakujem |
Citát:
|
A dostal uz vobec niekto kladnu odpoved ze splnil podmienky a ze mu bol projekt schvaleny?
|
Dobrý deň, dnes mi prišlo rozhodnutie o zastavení. Dôvod je, že som nedodal potvrdenie zo zdravotnej poisťovne Union a Dôvera.( nikdy som v tychto poisťovniach nebol poisteni, od narodenia som vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni) Vo vyzve sa pisalo ze treba dodať "zo všetkych zdravotných poisťovni" čo som si vtedy zle vysvetlil ( mal som za to, že iba z tych "všetkých" s ktorými som mal niekedy v minulosti dočinenia). Ani ma nenapadlo že by to malo byť teda aj z dvoch spomínaných. Došlo mi to až keď mi PPA poslala výzvu na doplnenie, a samozrejme ako tu viac ľudí písalo, malo to byť s dátumom nie neskorším ako dátum podania žiadosti. Čo vieme že nieje reálne zohnať o pol roka neskôr. Jedine v takom prípade že by sa to v marci zabudlo založiť do dokladov a zostalo niekde doma v šuplíku. Horko ťažko sa mi podarilo zohnať vyjadrenia že som v tých poisťovniach nebol nikdy poistencom a dokonca v jednej boli ochotní tam dodat aj do ze k marcu som tam nemal ani žiadne nedoplatky(logicky). A nakoľko je zmena zdravotnej poisťovne možna iba raz do roka niekedy v januári, myslim k poslednemu, a tak sa môže stať az po vyrovnaní všetkých záväzkov, som dufal ze to PPA akceptuje. Nakoľko je to to podľa mňa dostačujuci dôkaz. Samozrejme zo svojej poisťovne som dodal podklady tak ako sa mali.... Takže teraz po vyše roku od podania žiadosti viem že cela moja práca bola zbytočná a cele to padlo na drobnej administrativnej chybe. Projekt som si robil sam, niekolko týždňov, popri inej práci. Mam možno aj šťastie že som živnostník, oproti tým ktorý si iba kvôli tejto výzve porobili SHR a platili rok odvody zbytočne. Som naštvany, lrn teraz neviem na koho viac, či na seba či na tento byrokraticky aparát. A pri tom tu vyzvu viem takmer na spamäť, a i tak som sa "odžubal" ... Projekt som robil na chov mäsového dobytka plemena Aberdeen Angus, a body 77. K dnesnemu dnu mám už 12 kusov, matky som kupil vlani na jar aj s plemennym bykom a mam 5 teliat už. Čiže ide to pomaly aj bez tejto dotácie ale potreboval by som nejaky menši traktor a hlavne kvôli tomu som projekt podaval. Všetkým poctivím farmárom ktorý to myslia naozaj važne prajem nech sa im naozaj darí, a ak aj im do s "mladým farmárom" nevydá nech ich to neodradi. Aspon si to budeme skutocne vážiť :-) držím palce
|
Citát:
Ludia, stazujte sa na toto lebo toto nie je normalne, ze Vam toto neuznaju. Nemozu od Vas pytat spätne datovanie!!! |
Citát:
Pan Dubovsky. Viacero ludi sa tu stazuje, ze im projekt zamietli, pretoze ked od nich ziadali dodatocne doklady, tak ich chceli mat vydane so spätnym datumom (najneskor podania projektu). Urady nemozu vydavat doklady so spätnym datumom. Viete s tym ako ASYF nieco robit? Toto je skutocne nehoraznost |
Martin, Miško ... prajem pekný deň !
Ide z Vašej strany o nedorozumenie. V deň podania výzvy bolo treba predložiť potvrdenie zo všetkých zdravotných poisťovní ( VšZP, Union, Dôvera ). Tu urobil Bohužiaľ Martin prvú chybičku, keď tak neurobil. Mohol ju napraviť, no urobil zrejme ešte väčšiu chybu keď pýtal od týchto zdravotných poisťovní potvrdenia možno o pol roka neskôr k dátumu 21.3.2016. Samozrejme, také potvrdenie s takým dátumom Vám žiadna zdravotná poisťovňa nedá. Ja si myslím ( a Martin si to môže overiť ), že PPA žiadala od neho tie potvrdenia k aktuálnemu dátumu, teda k dátumu, kedy to mal doplniť. Také potvrdenie by bol zrejme dostal na počkanie. Ja osobne si nemyslím, že PPA pýtala od niekoho nejaké potvrdenia so spätným dátumom, to asi nie. Môj osobný názor. |
Citát:
|
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 02:51. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..