![]() |
Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016
Citát:
Možno vyše 1000 mladých farmárov dostane odpoveď, že nie sú pre nich financie. Dostanú informáciu, že sa nemôžu pre túto skutočnosť či toto doručené rozhodnutie ani odvolať. Dozvedia sa, že to rozhodnutie môžu dať preskúmať súdu :o . Ani samotný súd však nebude vedieť, čo na tom rozhodnutí má skúmať. Nie je to spravodlivé a štve ma to. Ja som tu nikde nepísal, že si niekto nemohol podať žiadosť tak ako každý iný. Mohol. Samozrejme, že mohol. Podali si ju aj všetci z vedenia anglickej skratky slovenských farmárov. Podali si ju aj detičky starších slovenských farmárov, ktorí už roky poberajú dotácie z fondov EÚ lebo sami už žiadať nemôžu. Možno ak do takej rodinky, na jednu a tú istú adresu príde 100 000 €, pekne si ich užijú. Zoznam je urobený tak skomolene ( ja si myslím, že zámerne ), že tie adresy sa aj kvôli nezoradeným priezviskám na zozname dajú zistiť nie celkom ľahko, ale dajú sa .... aspoň podľa ľudí, ktorých poznáme alebo vieme o nich zo svojho okolia. Stačí si z neho napr. vygenerovať iba svoj VÚC. Nechajme sa ale prekvapiť. Ak mladí slovenskí farmári dajú hlavy dokopy, celé Slovensko sa časom aj cez IČO a register podnikateľov, môže dozvedieť kto NFP dostal a kto nie. Niektorí mudrlanti a pätolizači tu kritizujú, že mladí farmári pozerajú do zoznamu žiadateľov, že pozerajú na mená žiadateľov, že sledujú dianie okolo tejto výzvy, atď. Ale veď to nie je zakázané ! .... ani tým nikto nikoho neosočuje ! Možno nejaký cirkus nastane, ak sa neprávom odstrčení mladí farmári dozvedia nejaké možné neprávosti, či nejaké nekalé spôsoby. Je iba veľmi dobré a na prospech veci, že mladí slovenskí farmári sledujú dianie okolo seba a zaujímajú sa aj o veci verejné. 25 miliónov € nebolo určených pre vyvolených .... ale pre všetkých mladých farmárov na Slovensku. Časom budeme však všetci múdrejší. Osočujem ak napíšem, že niekto príde z Anglicka, založí si SHR, podá žiadosť o NFP a potom opäť odíde späť na Ostrovy ? :) Nie, neosočujem. A možno mnohí so svojho okolia poznajú zaujímavejšie a hádam ešte aj pikantnejšie prípady ..... Nuž, uvidíme :) |
dobry vecer dostal uz vobec niekto papiere ze mu bol projekt schvaleny.....dakujem...
|
Citát:
|
Pridam aj ja svoju skusenost. Ako jedna z prvych, ktori chceli byt mladymi farmarmi. Rodicia mali malu farmicku- trvale kulturne plodiny a uz pomaly dochodkovy vek. Tak sme sa aj potesili, ze sa chysta "mlady farmar" a ze to preberiem a kupi sa novy traktor- na viac ta dotacia aj tak nevyda. Ale aj to je dost. Zacalo sa o tom rozpravat uz Jahnatka v roku 2013. Fu to bolo halo, ako stat urobi vsetko, aby polnohospodarstvo na Slovensku nastartoval :-D
V roku 2014 som sa stala SHR- podla vtedajsich pravidiel. Cize som bola jedna z prvych oklamanych. Ved PRV je 2014-2020. Az na skoleni mladych farmarov sme sa to dozvedeli. No co uz brali sme to ako drahu lekciu do zivota od PPA. Dokonca sme nedostali ani priamu platbu na mladeho farmara, lebo PPA si vzdy nasla nejaku administrativnu chybu. Aj ked ste mali zakony nastudovane do posledneho pismenka a vedeli ste, naco mate narok. Zahadnym sposobom v priebehu bolo vydane nejake usmernenie, ktore to negovalo. My uz sme davno pochopili, ze je to vsetko podvod a nastavene pri vyvolenych. Takze ti sa vam tu urcite neozvu a ked sa ozvu, tak napisu nejake propagandisticke reci, z ktorych sa pravdu aj tak nedozviete. Ved vsetci, co riadne hospodarime, vidime, ako PPA robi obstrukcie uz len pri cerpani priamych platieb. Moji rodicia podnikali v polnovyrobe 20 rokov a hovoria, ze najtransparentnejsie to bolo za vlady Radicovej- cize necele dva roky. Katastrofa. A teraz je to asi uplne najhorsie, ako kedy bolo- referenti nekompetentni a arogantni. Cokolvek sa spytate, nevedia a je to vasa vec, ako to spravite. Ja sa pytam, naco su tam. Ved ked tak potrebujeme setrit, tak ich prepustime. Nato, aby mi referent dal raz za rok proti podpisu papiere, ktore si viem vytlacit aj doma, alebo aby raz za rok prevzal ziadost, ktoru viem odovzdat elektronicky, alebo poslat postou, tam nemusi sediet a brat rocny plat. |
Nevidim problem ked dostanem dajake papiere aby som to sem nenapisal....Uvide ci uz konecne daco pride
|
Viem ze to sem nepatri ale ponukam na predaj osivo lucerny...
|
Ja myslim, ze teraz uz zacnu chodit papiere tym 500 co dostali. Lebo uz 2 tyzdne posielaju tym co nevyhoveli.
Ale, kedze 1500 (kde jak poznam zivot isto skoncim ja) peniaze nedostanu, hoci vyhoveli. Tak nech nam daju aspon tych 28h zo Statnej pody! Ale isto ani stoho nebude nic, lebo nacom by potom AgroBaroni hospodarili. Za 4 mld. dovazame potraviny kazdy rok. My nepotrebujeme EU ani ziadne dotacie, len ludi vo vlade ktori nepredaju svoju krajinu za deravy gros. |
Citát:
Uvidime ale fakt uz by mohli zacat posielat papiere tym ktory vyhoveli a ktorym schvalili... |
Citát:
|
Citát:
|
Citát:
Z 2 029 žiadostí, ktoré agentúra obdržala do marca roku 2016 uspokojíme 500 žiadateľov sumou v celkovej výške 25 miliónov eur. Podľa pravidiel budeme najprv informovať žiadateľov, ktorí nesplnili podmienky stanovené vo výzve na predkladanie žiadostí o NFP, tých bolo cca. 275. Následne dostanú rozhodnutia žiadatelia so schválenými projektmi a potom neschválenými projektmi, ktoré nesplnili podmienky zaradenia do výberu - kritériá a podmienky oprávnenosti uvedené vo výzve na predkladanie žiadostí o NFP a nakoniec budeme rozposielať rozhodnutia o neschválení z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov,“ vysvetlil Juraj Kožuch, generálny riaditeľ PPA. Rozhodnutia i zmluvy PPA zasiela výhradne poštou, žiadatelia tak nemusia navštevovať regionálne pracoviská agentúry. Rozhodnutia o neschválení z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov budú zasielané až po podpise zmlúv schválených projektov. Teraz uz by mali posielat tym ktorym schvalili aspon podla tohto clanku... |
Citát:
Ako viete že už rozposlali všetkým žiadateľom ktorý nesplnili podmienky ?? |
12. 4. 2017 zavesila PPA na svojej stránke, že začínajú vydávať rozhodnutia. Takže si spočítajte, že ak necelým 300 neúspešným žiadateľom posielajú rozhodnutia takmer viac ako polovičku mesiaca (ešte nevieme kedy začnú posielať úspešným), potom 500 úspešným budú posielať koľko...??? a nakoniec ostatným pošlú kto vie kedy...možno na budúci rok. Neviem no, ale niečo tu smrdí...Volá sa to PRV 2014-2020....tak len aby to do toho roku 2020 vôbec stihli....banánová republika
|
Úplný súhlas. V čase keď už je aj tak 5min. po 12 a dali by sa podporiť mladí ľudia, ktorí to myslia naozaj vážne to dopadne takto.
|
Citát:
Neviem len si tak myslim....ved tym co neuspeli uz museli davno poslat ved ....ved urcite poslali kazdemu to iste takze ten obsah listu maju asi ulozeny v pc a menia len mena...podla mna...ale oni maju cas ved jim o nic nejde ...A nemali ten projekt nazvat mlady farmar ale mlady cakajuci debil....lebo zeby nevedeli daco dokoncit skoro tak to len na sk mozne ..vsade uz bezia dalsie projekty a tu jeden nevedia vyhodnotit |
Mne hned bolo divne, ze co za "cerealie" idu robit s tym posielanim.
Ale uz mi je to jasne. Poslali tym 275-370 (kedy sa kto vyspi), ze nic stoho, lebo ... Teraz maju tych 500, ktorych si budu volat na kobercek "podpisat NFP" a podla moznosti budu skusat ich vystrasit, aby pomoc nepodpisali ked si nie su isti ci projekt naplnia, lebo budu musiet vratit peniaze. Ten kto odskoci bude doplneny z rezervy 1500 co su dalsi potencionalni kandidati. No a nakoniec poslu tej rezerve 1500, ze peniaze uz niesu. Vsadim boty, ze oto tu ide!!! |
Citát:
Netvrdim ze to nemoze byt aj tak ako pisete...Kazdy kto si podal projekt vie ci to zvladne alebo nezvladne a podla svojho uvazenia sa nech aj tak zariadi...Ale proste uz nech nerobia z ludi debilov lebo to uz je vela co oni zacali stvarat a nech radsej poslu papiere vsetkym nech uz ma kazdy pokoj a nech kazdy vie na com je a ako sa ma zariadit...Neviem kdesi tak pisalo ze ty ktorym schvalia tak nebudu chodit podpisovat zmluvy na PPA ale ze jim budu zaslane domov na adresu...Takze neviem co a ako dalej ale uz to ide na nervy... |
Dobry den dostal uz nebodaj niekto odpoved ze jeho projekt presiel...?Pekny den
|
do teraz tu vsetci vypisovali a nadavali a teraz tu uz nikto nic nepise...Takze asi uz sa niekto aj tesi ze dostal schvaleny projekt...
|
No pristup suprovi povedali ze do konca aprila budu mat vsetci vyjadrenia....Velke ***** je prada robia z ludi totalnych debilov ale ze totalnych a ked som zavolal na PPA Pani Zuzane Petrikovej(vymenovana na zastupovanie riaditela odboru vyhodnocovanie ziadosti o NFP )tak my povedala ze sa nemoze k tomu vyjadrit....
|
Ja neverim, ze ked jej tam 100 ludi zavola denne, ze este furt sa nebude moct vyjadrit.
Doteraz som si myslel, ze ziadost moze byt zamietnuta alebo odobrena. Podla PPA moze byt; 1.Zamietnuta ( Podľa pravidiel budeme najprv informovať žiadateľov, ktorí nesplnili podmienky stanovené vo výzve na predkladanie žiadostí o NFP) 2. Schvalena ( Následne dostanú rozhodnutia žiadatelia so schválenými projektmi 3. Neschvalena (a potom neschválenými projektmi, ktoré nesplnili podmienky zaradenia do výberu) 4. Skoroschvalena ( a nakoniec budeme rozposielať rozhodnutia o neschválení z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov) vysvetlil Juraj Kožuch, generálny riaditeľ PPA |
Citát:
A ved nech sa uz konecne vyjadria co tam robia...Ved tam sedi kopa ludi a oni niesu schopny rozposlat ludom vyjadrenie....Oni terminy dodrziavat nemusia a vy ked nieco nesplnite tak mate problem...Svinstvo prvej triedy ale fakt ....uz to lezie na nervy ...niesu schopny uzatvorit jeden pos...projekt... |
Citát:
toto su klasicke postupy v statnej sprave. Oni uz davno vedia, ze to nebudu stihat, ze tam maju problemy a pod. Natahuju cas, aby ziadatelia neboli nervozny a nepranierovali ich. A tak stale hovoria, ze to bude uz o mesiac, potom ten dalsi a dalsi, pritom vedia, ze to bude najskor o pol roka a aj to je prilis optimisticky termin. Jedine co by pomohlo, je informovat novinarov, aby ich bombardovali. |
[quote=Misko13]toto su klasicke postupy v statnej sprave. Oni uz davno vedia, ze to nebudu stihat, ze tam maju problemy a pod. Natahuju cas, aby ziadatelia neboli nervozny a nepranierovali ich. A tak stale hovoria, ze to bude uz o mesiac, potom ten dalsi a dalsi, pritom vedia, ze to bude najskor o pol roka a aj to je prilis optimisticky termin.
Jedine co by pomohlo, je informovat novinarov, aby ich bombardovali.[/QUOTE Dajte my tip akych novinarov a ja jich budem informovat poslem im meil ...ved to neni normalne robia z nas debilov... |
[/QUOTE
Dajte my tip akych novinarov a ja jich budem informovat poslem im meil ...ved to neni normalne robia z nas debilov...[/quote] Nejaky presny tip nemam, staci mozno oslovit a napisat do velkych dennikov (Sme, DennikN, Aktuality,...) |
nebudte naivný. Nečakajte zabudnite. bol to ojeb.Jediny kto sa tešil bol fico a jeho tabulka o nezamestnanosti. Peniaze sú dávno rozdelene a ten kto ich dostane celkom určite nechodí na toto fórum. Možno ani nikdy nebude vedet źe peniaze dostal lebo je to iba biely kon
|
Citát:
Preco naivny a preco mame zabudnut...Nadej zomiera posledna ..snad sa to uz pohme... |
Dobry den, dostal uz niekto kladnu odpoved?
|
Citát:
A vy ste uz nieco dostali? |
Citát:
|
Ani nám zatiaľ nič neprišlo, tak dúfam že príde dobrá správa, bodov sme mali dosť. Keďže nikde nie sú zverejnené počty bodov, môže sa stať aj to že príde papier, že pre nedostatok financií nedostaneme nič. Viac menej už s tými peniazmi ani veľmi nerátam, ale ak prídu pomôžu. Bol by som rád keby už prišla hocijaká odpoveď, len nech už nečakám ako blbec a viem na čom som.
|
Citát:
Ved aj ja to hovorim nech uz daco pride a nerobia z nas debilov lebo mam uz taky pocit ze si z nas robia debilov.... |
Citát:
|
Zdravím, nikto sa tu nechávali počtom bodov, ty ktorý napísali počet bodov len vyhoveli tým ktorý boli na to zvedavý, ja som tiež zvedavy kto má koľko bodov, kto má aké šance, kde bude hladina schvalenia projektov. Čo sa uradu práce týka. Do projektu sa mohli zapojit aj tý (tie) ktorý/é boli na rodičovskej dovolenke (evidencia na úrade práce) a vybrali SHR prip. Založili s.r.o.
|
Zetor teba by som rad poznal osobne pretoze očividne si neni kkt...som rad ze sú tu ludia čo vidia čo za odrby sa tu dejú.Body body body...udrzatelnost?? ta nikoho nezajima. ten vysokoškolak aj ked ma vysoku skolu vie *****. Aby som ja za vysokoškolačku ing vypisoval hlasenie do žiliny?? som murar!!!! ona ing!!! ale ved dostane lowe niečo porobi a potom jej to zpobere exekutor lebo nebude vedet ...nič
|
Nie som vysokoškolsky vzdelaný a ani som nebol nezamestnaný keď sme s manželkou podávali projekt. Keďže ona má vzdelanie a bola akurát po materskej písali sme to na ňu, lebo ja by som mal pri tých istých podmienkach ak si dobre pamätám o 13 bodov menej. Kto chce pracovať v poľnohospodárstve a myslí si že bude na začiatku robiť osem hodín denne a päť dní v týždni tak ten sa asi z toho sna zobudí s boľavou hlavou.
K tomu štandardnému výstupu len toľko, že 25000 je podľa mňa minimum ak to má byť pre mňa hlavný príjem. Keď si predstavím, že len cena práce na jedného zamestnanca, čiže mňa s čistým platom okolo 700 € je za rok okolo 15000 €, k tomu treba rátať réžiu, ostatné náklady a rezervu na zlý rok, tak bude málo aj 35000 €. Ak mám iba živoriť a trápiť sa tak to radšej budem robiť v malom popri práci, ako doteraz, síce bez dotácií ale bez kontrol z PPA a noža na krku. Pre mňa by bolo schválenie projektu dobré hlavne z toho dôvodu, že by som sa mohol odstrihnúť od zamestnania bez toho aby sme sa doma hádali. Rodinu treba živiť a niekedy je ťažké odstrihnúť sa od istého príjmu. Ja si myslím, že by ma to len posunulo ďalej, no manželka chce mať istotu a na rozhodovanie sme dvaja. |
Ja som mal 86 bodov, nedostal som zatiaľ žiadnu odpoveď.
|
Zdravim,
tiez cakam na vyhodnotenie a to som mal viac ako 90 bodov, takze by so povedal ze zatial neposielali vyzrozumenia ani tym ktorym projekt schvalili (teda dufam ze sa mozem ratat do skupiny ktora by mala dostat podporu). K danej teme zacania podnikania, pre uplneho zaciatocnika nieje postacujuca ani suma 50 000, vsetci co si naivne myslia ze takato finančna pomoc im zabezpeci zivobytie sa hrubo mylia. Zacinal som od nuly, s jednym starym traktorom a 2 ha pôdy, po 10 rokoch este stale chodim do prace a polnohospodarstvo mam len ako "koniček" a za teraz si môzem s kludnym srdcom povedat ze môzem dat vypoved a venovat sa len polnohospodarstvu. Vsetkym tym co nemaju aspon 75 ha pôdy, strojovy park a dobre vybudovane zazemie by som chcel len odporucat aby si prepocitaly kolko zaplatia za tych 5 rokov na odvodoch, a kolko im realne ostane penazi na podnikanie.Ci sa im vlastne v pripade schalenia oplati dotaciu zobrat. Lebo pri porusenie resp. nedodrzani podmienok sa pravdaze musi cela suma vratit. Este by som chcel upozornit ze peniaze z tejto dotacie sa NESMU pouzit na reziine naklady ako su mzdy, PHM najmy atd. Takze vsetky tieto naklady sa musia vykryt uz zo zisku. |
Citát:
Dnes som posielal meil na PPA a bolo my odpisane ze od dnessneho datumu zacinaju posielat papiere tym ktorym bolo projekt schvaleny a potom nasledne budu posielat papiere tym ktory aj vyhoveli ale uz niesu peniaze... |
Citát:
Dnes som posielal meil na PPa a prisla my odpoved ze od dnes zacinaju posielat papiere tym ktorym projekt bol schvaleny a nasedne budu posielat tym ktorym by aj bol schvaleny ale uz niesu peniaze....Takze uvidime co pride... |
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 00:04. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..