![]() |
Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016
Citát:
Cakam este |
Citát:
|
Citát:
|
Citát:
Neviem ale pochybujem lebo som pocul alebo cital tu asi niekto napisal ze mal 86 bodov a uz dostal ze ma schvaleny projekt...ja som mal 89 bodov a este som nedostal nic....takze fakt neviem ako to beru... |
Citát:
Zdravím Je pekne že ste mal 89bod. Ale záleží či vyhodnocovateľ na PPA Vám ich uznal. |
body body body
ale čo tak podnikatelsky plan udrzatelny??? na to šeci kašlete hlaavne ze su body |
Citát:
|
Citát:
|
Citát:
|
pamataj moje slova zetor, že este budu peniaze vracat a to budu radi ze maju co vratit.ked nie tak exekutor im vezme vsetko.aj ich lutujem ze sa dali na niečo o čom nemaju paru. ten komu taticko všetko da,len prepiše meno tak ten ani nebude vediet ze su plus par tisic eur
|
Citát:
Dnes už aj vrabce na streche čvirikajú, že peniaze teda dotáciu od štátu nedostávajú tí, čo už napr. farmárčiť aj poctivo začali a myslia to so svojou činnosťou v poľnohospodárstve naozaj úprimne ..... ale žiadatelia, ktorým agentúry "vyrobili 100 bodov" alebo iba tak o trochu menej :) Komédia .... Takým veľmi trefným dôkazom toho je ako sa tu niekto pýtal, že koľko má vlastne bodov :p ... odpoveďou mu bolo aby si prečítal svoj vlastný projekt, svoju vlastnú žiadosť. Môj názor je, že toto vôbec nie je o pomoci mladým začínajúcim farmárom .... ale o ..... ( to si už domysli ) ;) |
Čakám a čakám,ale už sa asi nedočkám,už len že niesú euráče. Pomôž si sám aj pán Boh ti pomôže.
|
Ten veľmi podivne, záhadne a podľa môjho názoru zámerne skomolený zoznam žiadateľov sa aktualizoval vždy ku koncu mesiaca, resp. k prvému dňu mesiaca. Samozrejme aktualizovali ho pokým nebolo treba čo aktualizovať, keď ešte nebolo o ničom rozhodnuté. Aktualizovali iba dátum ... aby mohli povedať, že veď predsa zoznam bol aktualizovaný. Dnes, keď už je rozhodnuté ..... ZOZNAM AKTUALIZOVANÝ NIE JE ! A ja si myslím, že ani nebude. Každý v zozname má napísané "v procese vyhodnocovania". To už dávno neplatí a nie je pravda. Čaká sa rafinovane a prefíkane, ako sa budú správať, ako budú reagovať a domáhať sa práv na informácie všetci zúčastnení žiadatelia. Niekomu zrejme veľmi nevonia aby boli zverejnení tí, ktorým sa podpory od štátu dostalo. Prečo asi ? Budem to opakovať stále, tieto peniaze neposkytoval žiaden súkromný podnikateľ ale náš štát z daní daňových poplatníkov.
|
Tiez sa mi ten zoznam zda velmi divny. Viem, ze PPA sa velmi boji Europkej Komisie a specialne s touto vyzvou uz tam vela ludi pisalo.
Mozes tam pisat aj po slovenky a upozorni ich na to, ze ten zoznam nieje aktualny aj ked je rozhodnute. Ja tiez napisem. |
Citát:
500 zmlúv bolo už podpísaných, takže čakanie je zbytočné. Dostali to žiadatelia s 83 a viac bodmi. |
Citát:
Ako je možné, že mám 87 bodov a nič mi neprišlo??? Tak potom ako vôbec prebiehal vyhodnocovací proces?? |
ziag mas znamosti?? nemaš tak pal do pi.e
Takto asi to prebiehalo :D mne včera 1.juna prišlo niečo z ppačkyz nitry ale ked tvrdite ze zmluvy su podpisane tak to bude asi niečo ine |
Citát:
To ze si mal 87 neznamená ze musíš dostať. Pod 83 nedostali a nad 83 sa určilo kto je rovný a rovnejsi. |
Citát:
|
Dobrý deň,
skoro pred mesiacom som dostal rozhodnutie o schválení žiadosti, ale odvtedy nič. Dostal už voľakto aj zmluvu? Mal som 85 bodov a projekt som vypracoval sám. Oslovil som najprv agentúru, ale chceli za to 5 tis. dopredu a 5 tis. po podpise zmluvy v prípade úspešnosti. Protekciu som nemal žiadnu. |
Citát:
Aj vdaka tebe vidime ake kktiny sa tu pišu.vraj zmluvy su podpisane a tebe nič nedoslo...ach ta slovač :( počul som zevrajjednemuuz dosli peniaze na učet :D širte tuto kktinu dalej:D |
Citát:
O tych zmluvách mam informácie z tejto stredy a z veľmi dobrého zdroja. Zaujímal som sa o svoj projekt a pýtal sa ma na body. Vtedy mi povedal ze pod 83 neprechadzali. A ze prachov na projekty je dosť, kľudne by mohli dat všetkým, lenže je to politické rozhodnutie a oni nepotrebujú aby všetci dostali. |
Citát:
|
erwin a nevola sa ten dobry zdroj naaahodou aladin ten čo robi aj pre shmu????? toto su tu šecko iba kecya jedna baba povedala
|
Citát:
Ja sa s tebou nepotrebujem naťahovať ani ta o ničom presviedčať. Napísal som ako to je a čo viem. Tým co doteraz nič neprišlo, už kladná odpoveď nepríde, to je všetko. Ale ty kľudne čakaj ďalej. Nič som nepísal konkrétne tebe, tak si nechaj sprosté poznámky. |
Zrejme nie je niečo v poriadku, keď vládne strach zverejniť, resp. doplniť prázdne stĺpce v divnom a podľa mňa v zámerne skomolenom zozname žiadateľov ..... tie stĺpce sú stále prázdne .... zatiaľ čo každý žiadateľ má stále uvedené " v procese vyhodnocovania ". Nie je to už dávno pravda. Ani sa nečudujem, že tí čo toto všetko vyšpekulovali a nastavili pravidlá resp. určili diskriminačný bodovací systém, ktorý nedával každému žiadateľovi rovnakú šancu v celoštátnej a pre každého začínajúceho mladého farmára rovnako vyhlásenej súťaže. Každý začínajúci mladý farmár musel do bodky splniť všetky podmienky rovnako a bez akejkoľvek výnimky. Boli ale oklamaní. Boli okradnutí o svoj čas, ktorý tejto výzve venovali a aj o nemalé finančné prostriedky, ktoré museli na podanie tejto žiadosti vynaložiť. Boli, myslím si, veľmi zdiskriminovaní najmä tí, ktorí pracovali a stále pracujú. Tí " vzdelaní ", ktorí ale svoje vedomosti viac ako 2 roky chodili iba "nahlasovať" na úrad práce a nevedeli, nedokázali a možno ani nechceli svoje "vzdelanie" využiť, tí boli výrazne zvýhodnení. Myslím si, že až tak, že poctivý, pracovitý začínajúci mladý farmár v tejto republike ani nemal veľkú šancu uspieť. Ale čudovať sa veľmi nemusíme ....... Toto nie je podpora pre mladých začínajúcich farmárov .... toto je ( domyslite si, prosím ) :confused:
|
Citát:
No celkom super ja som mal bodov 89 a este som nic nedostal...uz som to dal presetrit a pisal som aj rieditelke ze co je s mojim projektom ..Niekto na PPA pochzbzl a teraz to asi potrebovali ututlat ale neskoro lebo som som do toho obul a poslal som list na doporucenie ze ked presiel 86 bodovy projekt a prisli mu papiere ze ma projekt schvaleny tak kde mam ja papier o schvaleni projektu ked som mal 89 bodov...tak uvidime ze co sa bude diat ale len tak to nenecham... |
petermas pravdu.zajtra idem pisat doporučeny dopis aj ja a mali by nas nasledovat dalsi.
|
Citát:
|
Zdravím, žiadna zmluva nám ešte neprišla. Takže asi ešte neposielali.
|
Citát:
Niekde tu som čítal vetu, citujem : " Dal som si vypracovať projekt na (xy) bodov". Táto veta presne charakterizuje tých, ktorí chceli mať možno až 101 bodov ( tí zrejme s poľnohospodárstvom veľa spoločné nemajú ) a veľmi presne charakterizuje aj tých, ktorí ( podľa môjho názoru ) veľmi hlúpo, naivne a nie pre všetkých rovnako túto podporu nastavili. Pomýlili si dobu. Už totiž nie sme v komunizme a nie všetko musia a môžu mať iba detičky papalášov. Myslím si, že anglická skratka totálne zlyhala aj keď možno všetci z jej vedenia nenávratný finančný príspevok získali alebo získajú. To ešte len uvidíme. Ale učia sa rýchlo, po vzore politikov. Mladí farmári na Slovensku by si mali už naozaj založiť akési slovenské združenie, ktoré by zastupovalo ich všetkých a nie iba 10, 20 či 50 ľudí z jednej oblasti našej krajiny. Môj názor. |
Citát:
Plne s tebou suhlasim ze je vela spekulantov ktory len natahuju ruky a chcu len peniaze..ale ja sa polnohospodarstvu venujem uz dlho ..neni to z noci do rana..kludne mozes prist aj pozriet....a chcel som si za tie peniaze kupit novy balikovac sena...ale zial bohu papiere dostali len spekulanti ze projekt maju schvaleny..poctivi ludia na tych sa z vysoka vysrali... |
Citát:
|
Citát:
Medzi tými čo dostali kladné rozhodnutie sú aj ozajstný farmári, ktorý to myslia vážne. Sám seba za takéto považujem. Tak prosím váž slová. Ďakujem |
Citát:
Ja som nepovedal ze vsetci ktory dostali kladne rozhodnutia su spekulanti...ja som napisal ze su aj spekulanti takze sa domna laskovo neobuvaj... |
Citát:
Prepáč, nechcem slovíčkarit, ale napísal si " ale žiaľ bohu papiere dostali len špekulanti že projekt majú schválený" len toľko. |
Zdravim. Kolko z Vas ktori sa tu stazujete, malo projekt na nieco skutocne konkurencieschopne, nieco co trh obohati,nieco co tu chyba? Chov dojnic podla mna nie je nieco co si zasluzi podporu, kedze kravskeho mlieka je prebytok,vykupne ceny su smiesne a vyrobcov je zjavne viac, ako je potrebne. Myslim ze podporu si zasluzi podnikatel ktory ma sancu sa na trhu presadit a prispeje k zvyseniu podielu slovenskych potravin na slovensku. Ak dostane peniaze 500 mladych podnikatelov ktori dokopy nic nevyrobia, nema to zmysel. Nema zmysel podporovat farmy ktore budu donekonecna drzane nad vodou iba dotaciami, to nema ziaden efekt a peniaze tam nie su vyuzivane efektivne. Myslim ze to niekde vysvetloval aj pan z ministerstva na nejakom stretnuti mladych farmarov. Kratkym prepoctom ukazal ze chov dojnic je malo rentabilny, ale ked sa opytal kolki z pritomnych si vybrali dojnice, vsetci zdvihli ruku...Nechcem sa tym nikoho dotknut, aj kravy sa daju chovat so ziskom,ale iba za specifickych podmienok. A uz vobec neobhajujem podmienky vyberu :)
|
Citát:
aj dojnice sa dajú robiť "inak" - napríklad finalizovať si výrobu. Nemyslím, že model ktorý sa u nás pestuje - zvyšovať podiel slovenských potravín, masovo zásobiť trh, základné suroviny predávať na spracovanie iným - nie je najšťastnejší, aj zahraničie fičí na lokálnych produktoch, finalizácii, pridanej hodnote. A to je myslím cesta aj pre malých začínajúcich farmárov. Neviem si dosť dobre predstaviť, ako ti 50 000 pomôže rozbehnúť niečo, čo bude mať tak veľký dopad na náš trh ako píšeš. Na to je to zúfalo málo peňazí, čiže musíš veľa investovať z iných zdrojov, čo môže byť pre mladých ľudí problém. Zamerať projekt na niečo čo tu chýba a obohatí trh nebolo ľahké, vzhľadom na to, že výber plodín/zvierat bol nastavený výzvou. Samozrejme dalo sa. Ja len že aj tradičná výroba sa dá robiť zaujímavo a inak |
12.6.2017 ..... a vždy väčší a väčší strach zverejniť komu boli peniaze daňových poplatníkov rozdané ..... :) ..... možno zistíme, že niekam prišlo aj 100 tisíc :D
|
Dnes my dosiel papier projekt mam schvaleny....
|
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 00:29. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..