![]() |
užívanie pozemkov
Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť o radu. Mám uzavreté nájomné zmluvy s vlastníkmi pôdy cca na 120ha. Družstvo doteraz užívalo tieto parcely a užíva ich aj naďalej a odmieta mi vydať pôdu do užívania. Chcel by som vedieť či existuje nejaký zákon, ktorý by som vedel použiť v mojom prípade. Za odpoveď vopred ďakujem.
|
Re: užívanie pozemkov
Dobrý deň,
z Vášho podania nie zrejmé o aký prípad ide. Ak družstvo doteraz užívalo pozemky, užívalo ich na základe nájomnej zmluvy. Vlastník preto nemohol uzavrieť nájomný vzťah s inou osobou, pokiaľ tieto zmluvy platia. Ak ale nájomná zmluva uzavretá nebola, musí ich vlastník podľa § 12 ods. 4 zákona č. 504/2003 Z. z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov doručiť užívateľovi pozemku návrh na uzatvorenie nájomnej zmluvy alebo výzvu na vrátenie a prevzatie pozemku. Ak nedôjde k uzavretiu nájomnej zmluvy alebo ak bola doručená výzva na vrátenie a prevzatie pozemku, je užívateľ pozemku povinný pozemok vrátiť do 30 dní po zbere úrody. Ak ani po týchto krokoch doterajší užívateľ nebude ochotný pozemky opustiť, podajte návrh na súd na vypratanie pozemku. e-mail: [email protected] |
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 06:57. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..