![]() |
kúpa pôdy
dobrý deň, prosím o radu:
som vlastníčkou pozemku v extraviláne o výmere 3400 m2 v 1/2 čiže moje vlastníctvo je 1700 m2. Môže môj podiel odkúpiť zahraničná osoba a musím ísť cez register ponúk? Ďakujem. |
Re: kúpa pôdy
Dobrý deň,
Z hľadiska riešenia Vašej veci MPRV SR konštatuje, že pre aplikačné účely Zákona je smerodajná celková výmera poľnohospodárskeho pozemku v extraviláne, uvedená na príslušnom liste vlastníctva, evidovanom v katastri nehnuteľností. Vzhľadom k tomu, že Vami riešená parcela, resp. pozemok má výmeru presahujúcu 2000 m˛ (zákonný limit), je nevyhnutné ponuku predaja predmetného pozemku zverejniť v Registri zverejňovania ponúk prevodu vlastníctva poľnohospodárskeho pozemku (ďalej len „Register“). Z uvedeného vyplýva skutočnosť, že je pre účely aplikácie Zákona irelevantná výmera spoluvlastníckeho podielu k predmetnému pozemku. MPRV SR si Vás ďalej dovoľuje informovať, že Váš pozemok nemôže nadobudnúť zahraničná osoba podľa §7 Zákona, a teda osoba s trvalým pobytom, alebo sídlom mimo priestoru EÚ, resp. podľa ďalších špecifikácií v uvedenom ustanovení Zákona. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] |
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 00:30. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..