View Single Post
Starý 03-11-2003, 09:53   #19
ami2

Počiatočné Re: V ŠPÚ je to tak

Vážení prispievatelia a čitatelia fóra ministra !
Vo svojom predchádzajúcom príspevku som konštatovala, citujem...predpokladám, že téma, ktorá sa od mája 2003 objavuje na tomto fóre a je ohraničená sloganom v „ŠPÚ je to tak“, už konečne končí a pán inžinier Štubňa odíde do zabudnutia. Ostáva však otázka, či bude poškodzovať dobré meno svojej bývalej organizácie i naďalej?
Opak je pravdou. Napĺňa sa záverečná otázka môjho konštatovania.
Objavuje sa obdivovatež – obdivovatežka „úspechov“ pána inžiniera Štubňu – nejaká „pani ami“, ktorá vysoko pozitívne hodnotí kroky pána inžiniera, zvýrazňuje jeho úprimné slová a snaženia a samozrejme hlboko kritizuje ministerstvo, ministra a riaditeža ŠPÚ SR. Vstup „pani ami“ do fóra je v skutku iba zámienkou na udržiavanie tejto témy v „horúcom“stave.
Myslím si, že MP SR nie je mŕtvym chrobákom, ako uvádza „pani ami“ vo svojom príspevku a určite podniká kroky na preverenie pravosti osočovaní, ktoré sú v príspevkoch pána inžiniera Štubňu a objavujú sa aj v príspevku „pani ami“.
Vážený pán inžinier Štubňa, neviem s akou osobou ma chcete stotožniť, ani ma to nezaujíma. Nebudete veriť, ale v určitom časovom úseku života máme vlastne rovnaký osud. Z tohto dôvodu som sa vlastne zapojila do tejto diskusie. Čo sa týka môjho pôvodného zamestnania, pracovala som ako programátorka v jednom, pomerne známom podniku. Uskutočnila sa privatizácia a náš útvar programovania bol zrušený. Väčšina starších, menej prispôsobivých programátorov bola prepustená. Vzhžadom nato, že ovládam niekožko cudzích jazykov, nemala som problém so zamestnaním. Mám súkromnú firmu, ktorá sa zaoberá tlmočením a prekladmi.
Vzhžadom nato, že poznám, a viem sa vžiť do pozície vekom staršieho programátora, ktorý je za zenitom svojich možností a schopností, nemôžem súhlasiť s Vašimi názormi na postup organizácie, ktorá rieši prestavbu IT a ekonomiku zrušením svojho útvaru programovania a pristupuje k „outsorcingu“ – využívanie externých poskytovatežov sofwarových služieb. Preto bola moja reakcia na Vaše osočovanie obzvlášť kritická.
Mám samozrejme aj svoje pohžady na využívanie systémov v „open source“ , možno lacnejšie, jednoduché, slabo štrukturované, málo bezpečné a pod. Dá sa samozrejme o všetkom spomenutom diskutovať.
Myslím si, že ŠPÚ postupuje profesionálne a správne!
Opätovne sa ospravedlňujem čitatežom a prispievatežom tohto fóra.
ami 2.
  Odpovedať s citovaním