View Single Post
Starý 25-03-2004, 12:21   #1
Julo

Počiatočné financovanie z EU

Važeny pán minister !

Bol som dnes na urade prace viem, ze vec ktoru napisem je len z casti Vasa parketa, ale napisem ju lebo mi je sympaticke , ze vobec odpovedate. Urcite viete ze najvacsi predad zamestnanosti maju juzne okresy Slovenska, kde ziju obcania Slovenska madarskej narodnosti.
Boli sme na urade prace s jednou podnikatelkou co vyraba trvanlive pecivo este nikdy od statu nedostala ani korunu a chce zamestnat 10 ludi.
Tak informacia z uradu prace je nasledujuca.
1.) Nemozete dostat ziadne financie na potravinarsku vyrobu, ani na cinnosti s nou suvisiace.
2.) Nemozete dostat ziadne finacie na polnohospodarsku vyrobu.
3.) Nemozete dostat ziadne financie na spracovanie dreva.
4.) Nemozete dostat financie na marketing suvisiaci s tymito cinnostami.
5.) Nemozete dostat ani financie na zamestnavanie ciastocnych invalidov ak chcu robit v danych odvetviach.
Vraj sa tak dohodla vlada s EU a tieto cinnosti sa nebudu podporovat.

Ale ako mame rozvyjat juzne okresy Slovenska ak nebudeme rozvijat prirodzene dannosti tychto regionov.

Ta pani sa rozplakala ked isla z uradu prace a povedala, ze uz tam asi nikdy nepojde, pritom podnika uz 10 rokov. Viete zamestnat 10 ludi v regine ktory ma cez 30 percent nezamestnanost je dost.

Neviem ci je to globalne aj voci Cecham , Madarsku , alebo Polsku, ale za takychto podmienok je politika EU zvlastna. Zrazu sa blokuju pracovne prilezitosti a zacinaju sa podporovat cinnosti na ochranu trhu EU a blokuje sa nas pristup k nim. Mame mat Slovenske platy a Europske ceny. Myslim ze treba raznejsi postup.
V predchadzajucich opatreniach SAPARD podporoval tazbu dreva, pilenie a odvoz ale nie spracovanie.
Ludia hlavne v juznych okresoch sa pretlkaju dost tazko, casto nemaju peniaze ani na zakladne veci. Myslim ze by sa mohlo mysliet aj na nich.

S pozdravom a dufam ze mi odpoviete a myslim ze nie len mne.
  Odpovedať s citovaním