Re: Totálna ignorácia práva
Vážený pán Beleš,
som rád, že aj prostredníctvom širokej občianskej verejnosti je práca orgánov štátnej správy MP SR kontrolovaná a kriticky hodnotená. Neteší ma však skutočnosť, že na túto stránku píšu zväčša iba občania, ktorí sú presvedčení o krivde, ktorú im spôsobili resp. spôsobujú štátne orgány.
Zodpovední pracovníci preverili výhrady voči postupu Obvodnému lesnému úradu v Čadci obsiahnuté vo Vašom príspevku a dospeli k záveru, že nie všetky Vaše tvrdenia sú opodstatnené. Dňa 4.2.2005 bolo na Ministerstvo pôdohospodárstva SR doručené rozhodnutie OLÚ v Čadci, ktorým úrad prerušil konanie vo veci schvaľovania zmlúv o postúpení výkonu práva poľovníctva v poľovnom revíri Polom z dôvodov, na ktoré poukazujete vo svojom príspevku. V konaní bude úrad pokračovať po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o predbežnej otázke. Podania zástupcov Združenia vlastníkov lesnej a poľnohospodárskej pôdy Svrčinovec adresované MP SR poukazujúce na nesprávny postup orgánov štátnej správy lesného hospodárstva v správnom konaní, ako som Vás už informoval v predchádzajúcom stanovisku, nemožno považovať za sťažnosť podľa ustanovení zákona č. 152/1998 Z. z. o sťažnostiach a preto o výsledku budú pisatelia informovaní po skončení správneho konania.
Podaniami poukazujúcimi na nesprávne konanie pracovníkov Obvodného lesného úradu v Čadci sa zaoberá Úrad pre štátnu službu a Krajský lesný úrad v Žiline, preto Ministerstvo pôdohospodárstva SR nebude v tejto veci zatiaľ konať.
Záverom Vás chcem opätovne ubezpečiť, že celému konaniu venuje MP SR zvýšenú pozornosť a pracovníci sekcie lesníckej budú v predmetnej veci konať v súlade s platnými právnymi predpismi.
S pozdravom
Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR
|