Re: Rrd
Tiež neviem, či si rozumieme. Skúsim lepšie opísať, na čo sa pýtam. Na živnostenskom úrade potrebujem získať živnostenský list, aby som mohol vykonávať určitú činnosť. Keď si pozriete zoznam živností na stránke Slovenskej živnostenskej komory, medzi tzv. viazanými živnosťami, konkrétne č. 34, je živnosť "Zber, spracúvanie, skladovanie, pestovanie a uvádzanie do obehu reprodukčného materiálu lesných drevín" a aby Vám ju schválili, je treba osvedčenie o odbornej spôsobilosti s odvolaním sa na "§ 24 zákona č. 217/2004 Z.z. o lesnom reprodukčnom materiáli a o zmene niektorých zákonov v znení zákona č. 545/2004 Z.z.". V tomto zákone je na strane č.15, resp. č.16 Príloha č.1, kde sú uvedené číselné kódy, značky a typy lesných drevín (čo chápem tak, že u TÝCHTO drevín potrebujem osvedčenie o odbornej spôsobilosti). Medzi nimi je napríklad Topoľ šľachtený, Topoľ I-214, ale klony J-104 a J-105 tam uvedené nie sú. Chcem teda vedieť, či u týchto klonov to osvedčenie nepotrebujem, alebo napríklad všetky klony topoľov spadajú pod Topoľ šľachtený a tak to osvedčenie teda potrebovať budem. Vy mi ale tvrdíte, ak tomu správne rozumiem, že na obecnom úrade si takpovediac vypýtam osvedčenie SHR (aké doklady k tomu potrebujem?) a tým som vybavený, môžem veselo sadiť, rozmnožovať a predávať tieto topole?
|