View Single Post
Starý 19-05-2010, 11:25   #8
konavojt
člen

Registrovaný od: May 2010
Počiatočné Re: Moniloza marhúľ

Vážený pán Marmil, súhlasím s Vami v dvoch bodoch a to : "chémia" škodí človeku aj prírode a každý musí začať od seba. V súčasnej dobe je však ekosystém tak doničený, že takmer neexistuje prirodzená ochrana proti chorobám a škodcom rastlín. Preto podľa môjho názoru sa nedá ekoprodukcia robiť okamžite. Prvým krokom k náprave by mohla byť integrovaná produkcia, ktorá je oveľa prísnejšia na používanie syntetických pestícídov, fungicídov... ako v prípade konvenčnej výroby. Ich používanie je viazané na signalizácie a prognózy. A ešte jedna zásadná vec - produkcia potravín by nemala byť len honbou za finančným ziskom, či už ide o obchodné reťazce ako už bolo spomínané, ale aj súkromné osoby ( viď tržnice a reďkovky skoro ako jablká ). Toto však je už téma pre druhých ...
Teraz začnem od seba : Chcel som použiť biopreparát TRICHOMIL (ako prevenciu proti rozelínii ničivej na viniči). V záhradkárskych potrebách nekúpite, cez net som skúšal vo Floraservise - nepoznajú, inú zmienku o predaji pre malospotrebiteľov som na net-e nenašiel. Teraz mi skúste prezradiť ako mám začať od seba ( ak viete kde Trichomil dostať ).
konavojt je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy