View Single Post
Starý 12-07-2010, 19:19   #5
highlander
člen

Registrovaný od: Feb 2010
Počiatočné Re: !!Ako zachrániť slovenské poľnohospodárstvo!!

Zdravím, myšlienka dobrá, aktuálne ceny niektorých komodít možno nájsť na stánkach Poľnohospodárskej platobnej agentúry PPA - v ľavom stĺpci kliknúť na ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska - je možné zistiť ceny za minulý týždeň, tak napríklad jatočné býky - 1, 49 Eur za kg v živej hm. a 2, 71 Eur/kg JUT - ja by som však navrhoval, aby sme tí ktorí ešte majú záujem hospodáriť aj v týchto likvidačných podmienkach viac medzi sebou komunikovali, sám ešte nehospodárim a je otázne či vôbec začnem, ale problém je že mám minimálny prístup k informáciam od ľudí ktorí hospodária, tu treba na odpoveď dosť dlho čakať a ni kompetentí sa tu moc nevyjadrujú, čo takto nejaké fórum, kde by sme sa viac o sebe dozvedeli a hlavne by sme si vedeli vymeniť informácie. Ja sa osobne zaujímam o chov dojčiacich kráv, zatiaľ žijem v zahraničí, kde som veľa vecí "odkukal" a chcel by som svoje know how vyskúšať v praxi, no vďaka výkupným cenám - nech počítam ako počítam udržať sa hladine bude ťažké, a predsa sú ľudia, ktorí dokážu nájsť rôzne formy odbytu a uživiť sa. Možno by sa aj radi o svoje skúsenosti podelili, ale okrem televízneho programu Farmárska revue, časopisov Náš chov a Agromagazín a rozhlasovej relácie Farmárova nedeľa tu veľa možností nie je, chýba mi proste kvalitné diskusné forum a hlavne diskutujúci, prosím ostatných vyjadrite sa. Palo [email protected]
highlander je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy