dáni
Dobrý deň. pán Minister chcem sa spýtať na koho sa obrátiť keď som vlastník pozemkov hospodárim od roku 1992 pôda mi bola vydaná PU-Nitra do náhradného užívania.Nakoľko toto užívanie bolo zo zákona ukončené
zmenou subjektu a to PD je v likvidácii a nový subjekt s.r.o. nemá doklad o vyčlenení pozemkov do náhradného užívania . V roku 2008 som dostal návrh na odkúpenie mojich pozemkov NDS pre výstavbu R1.
som odmietol odpredať moje pozemky z dôvodu že už vtedy som predpokladal ze budem mat problémy získať pôdu ktorá mi bola vydaná v náhradnom užívaní ktorú preťala R1. a to cca 10ha .na jednaní pred vyvlastnením mi bolo prisľúbené že mi v tejto veci pomôžu zainteresované štátne inštitúcie. prešli štyri roky a do dnešného dňa mi ani jedna z oslovených inštitúcii ani neodpovedala na môj list. pri rokovaniach s konateľom spoločnosti s.r.o. dostávam len odpoveď ,že prečo oni by mi mali vydať pozemky. neviem čo je na tom nepochopiteľné keď sa jedná o moje vlastné pozemky. v apríli skončila moja trpezlivosť a pozemky som dal zamerať geodetickej kancelárii písomne som upozornil aby nevstupovali na moje pozemky . keď aj napriek tomu začali obrábať moje zamerane pozemky nahlásil som toto na polícii ako trestný čin ,polícia ani po dvoch týždňoch nezačala konať v mojom podaní.v nasledujúci deň som podal na okresnom súde predbežné opatrenie na zákaz vstupu na moje pozemky s priloženou dokumentáciou ,keďže aj ten mi o tri týždne odpovedal že som nedoložil LV mojich pozemkov " su verejne " na katastri portáli .tak len čakám kto zastaví dánskych podnikateľov na slovenskej pôde tak ako ste to pán minister pri nejakej príležitosti deklarovali . som len malý podnikateľ ale musím bojovať vo vlastnom štáte proti neprávu . kde mi ani slovenské štátne orgány nevedia pomôcť .
Pán minister ďakujem za skorú odpoveď,lebo sa blíži čas podania na dotácie a ja neviem kto si na moju vlastnú pôdu má právo požiadať dotáciu.
juro68 je online Prepošli správu Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy
|