Dotácia na plantáž
Dobrý deň,
Končím poľnohospodársku školu a chcela by som založiť plantáž drobného ovocia, ktoré sa u nás takmer nepestuje.Chcem ho aj finalizovať vo forme kompótov prípadne džemov.
Nezamestnala by som len seba, ale vytvorila by som pracovné miesta pre ďalších 5 osôb, nakoľko táto činnosť si vyžaduje veľa manuálnej práce.
Moja otázka znie: Týka sa aj mňa dotácia pre mladých farmárov do výšky 70.000 Euro, alebo je nejako vymedzené na akú plodinu sa dotácia vzťahuje?
Ak áno na aké plodiny ? Je možné zriadiť prevádzku konzervárne, lisovne prípadne sušiarne drobného ovocia ?
Podotýkam, že pôdu mám vo vlastníctve, základnú mechanizáciu na jej obrábanie tiež. Dotáciu by som potrebovala na sadbový materiál a spomínanú prevádzku, lebo mám jasnú predstavu a chuť pracovať a nie pasívne čakať na úrade práce, bez pomoci štátu, mi asi iné nezostáva.
Poprosím Vás o zrozumiteľnú a hlavne jasnú odpoveď bez odvolávok na zákony a ich paragrafy ja študujem poľnohospodárstvo a nie právo.Veľa ľudí z našej školy by podnikali v poľnohospodárstve, ale potrebovali by sme pomoc na začiatok.
Ďakujem za odpoveď Elena
|