View Single Post
Starý 06-06-2014, 14:03   #1
Palino
člen

Registrovaný od: Jun 2014
Počiatočné Prechod z SHR na s.r.o.

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať zopár otázok ohľadom nového zákona o nadobúdaní poľnohospodárskej pôdy.
Spĺňam podmienku mladého farmára (SHR a živnosť 4 roky), zatiaľ hospodárim na prenajatom pozemku. Chcel by som si kúpiť vlastný a začať vo väčšom. Predtým však chcem založiť s.r.o. s kolegom (ktorý má živnosť na záhradnícke práce, poľnohospodárske vzdelanie a vek do 40 rokov). Chcem sa spýtať, či po založení s.r.o. ešte budeme spĺňať ako subjekt podmienku mladého farmára a budem môcť nadobudnúť pôdu alebo budem musieť počkať 3 roky, resp. kúpiť pôdu ako SHR a nezakladať s.r.o.

Katastrálne územie pôsobenia farmára je miestom registrácie na príslušnom obecnom úrade? Ako SHR som registrovaný na príslušnom OcÚ, ale sídlo živnosti mám mimo tohto územia. Predpokladám, že registrácia na OcÚ je rozhodujúca pri posudzovaní oblasti pôsobenia farmára pri kúpe pôdy.

V prípade založenia s.r.o., ktorá bude mať sídlo v mieste môjho bydliska, ktoré je odlišné od miesta môjho hospodárenia sa bude prihliadať na nájomnú zmluvu na pozemok, kde hospodárim alebo na samotné sídlo s.r.o.? Pozemok by som chcel kúpiť v mieste, kde momentálne hospodárim, nie v katastri môjho bydliska.
Ďakujem pekne za odpoveď
Palino je offline   Odpovedať s citovaním