Re: Koniec podpory pre mladého farmára?!
Celá podpora tzv. "mladých farmárov" na Slovensku je postavená zle. Mladých farmárov tu nik nejde podporovať, vláda sa rozhodla podporiť istú špecifickú skupiny a sú to začínajúci farmári do veku 40 rokov! Keby chceli podporiť mladých farmárov, tak vláda nenastaví kritériá tak, ako ich nastavila.
Celá podpora je šitá pre skupinu cca 600 začínajúcich poľnohospodárov, ktorí nemajú ani len predstavu, čo je to živiť sa v poľnohospodárstve. Povedzte mi, čo za 50 tis kúpi začínajúci poľnohospodár? Podľa mňa nové drahé auto...
Myslím, že ministerstvo pôdohospodárstva sa drží zásady, problém treba nehať vyhniť, alebo každé ***** smrdí tri dni. Nedostal som ani jednu odpoveď na to, prečo je PRV podpora mladých farmárov v rozpore s nariadením EÚ 1307/2013.
A myslím, že v tejto krajine to ani nikoho nezaujíma,každý radšej mávne rukou a povie si, že aj tak ako jedinec sám nič nezmení.
Aj keď už nespĺňam podmienky pre" slovenského mladého farmára" pretože poľnohospodár srdcom a dušou" som už pred vyhlásením výzvy, stále uvažujem, že o túto podporu sa budemaj tak uchádzať v zmysle nariadenia EÚ 1307/2013 a po vyradení projektu sa obrátim na Ústavný súd.
Národná legislatíva musí byť v súlade s tou Európskou, prečo tomu teraz nie je, vie iba pár SMERodajných ľudí, ktorí ukážkovo mlčia a tvrdia, všetko je v poriadku.
S pozdravom
|