View Single Post
Starý 18-05-2016, 12:25   #1
tonopa
člen

Registrovaný od: Apr 2007
Počiatočné Rozhodnutie PPA

Dobrý deň prajem.
Všimol som si z posledných príspevkov, že téma priamych platieb, platby za znevýhodnené oblasti, zaťaženie VDJ - verzus výška platby atď. je dnes veľmi diskutovanou. Diskutujú, pýtajú sa a vyjadrujú názory začínajúci aj zaradení v schémach.
Chcel by som touto cestou avizovať, že písomné rozhodnutie č. 500/1679/19541/2015 zo dňa 04.05.2016 vydané pre mňa ako žiadateľa -SHR , ktoré som si prevzal na PPA a paradoxne som sa aj do zápisnice vzdal odvolania, je po dôkladnejšom preštudovaní podľa mňa zmätočné, nepreskúmateľné a priamo odporuje NV SR č.75/2015, jeho § 25 písm. f). Týmto rozhodnutím mi bola neschválená platba na agroenvironmentálno-klimatické opatrenie v KB, ktorý je celý biotopom typu F - vlhkomilné porasty vyšších polôh, slatinné a bezkolencové lúky a kde jednou z podmienok je nepásť hospodárske zvieratá. Ja nespĺňam podmienku zaťažiteľnosti VDJ za čo som už bol postihnutý nulovým príplatkom v znevýhodnenej oblasti. Teraz ma duplicitne obrali za to isté, pričom len plním podmienku NV.
Rozhodol som sa v tomto prípade využiť mimoriadny opravný prostriedok - preskúmanie rozhodnutia mimo odvolacieho konania, ktoré bude skúmať druhostupňový orgán voči PPA, t. j. MPaRV SR. Všetko samozrejme podám písomne. Len som chcel kolegov diskutérov nabádať, aké problémy ich možno čakajú. Toto je moja skúsenosť.
Ďakujem za odpoveď.
tonopa je offline   Odpovedať s citovaním