Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016
Prajem pekný deň všetkým. Mám dôležitú informáciu.
Sledujem tieto príspevky a musím vyjadriť toto zamyslenie. Hlavne nad kolegom 7711. Jeho reč je: Urážať druhých. Osočovať. Obviňovať ich zo špekulácií. A pritom mať naštudovanú výzvu dopodrobna. Špekulant? Nevyjadril k tomu, že by peniaze chcel. Hm. A vzhľadom k pokojnému postoju k PPA? A nevedomosti o rozhodnutiach kde sa žiada spätný dátum? A prečo sa nechce predstaviť? Hm... ? Hm... ? Žeby to bol pán Kožuch? Všetci vieme, že má povahu si niečo riešiť. Rôznymi cestami. Že by si potreboval ventilovať strach zo samosprávy, strach z ASYF, ktorí majú kontakty priamo na európsku komisiu? A poukazujú na neprávosti ktoré sa dejú, či už vyčerpaním skoro celého PRV, alebo snahou zrušiť výzvu 6.1 (lebo táto mala byť zrušená, ale pre odpor sa nakoniec obetovala a zrušila výzva LEADER)..?
No to je len taká nezáväzná úvaha, dúfam, že nebudem mať kontrolu, ak mi náhodná kontrola príde, určite to tu napíšem :-)
Iné som chcel. Ak máme výzvu. A sú tam pravidlá. Tie pravidlá nastavilo ministerstvo. Nikto iný. Ak ich nastavilo tak ako sú, tak ktokoľvek sa môže prihlásiť. Môže to byť človek aj z SPPK, aj z AKS, aj Žiarislav, aj z ASYF, aj prisťahovalec z Afganistanu. Každý kto chce robiť na poliach. Dôležitejšie je aby sa podľa týchto pravidiel aj vyhodnocovalo. A ak je vo výzve podmienka, že žiadateľ nemá podĺžnosti voči poisťovniam, tak by vôbec, ale vôbec nemalo vadiť, či má doložené dokumenty s dátumom takým, alebo onakým. Ak sa preukáže, že dlžoby nemá, tak spĺňa podmienky. A žiadne obhajovanie PPA nemožno tolerovať, pretože toto je spôsob, ako uspokojiť očakávania "osôb blízkych".
A možno si ASYF dal anglickú skratku preto, lebo sa dištancuje od slovenského skorumpovaného prostredia.
(angličtinu by sme totiž nemali brať ako jazyk cudzí, ale ako jazyk samozrejmý v zglobalizovanom svete, tak ako je to bežné v Dánsku, Nórsku, Fínsku a iným maličkým krajinám - podobne maličkým ako Slovensko)
|