View Single Post
Starý 05-05-2017, 16:16   #238
khg123
člen

Registrovaný od: Apr 2017
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Zdravim,

tiez cakam na vyhodnotenie a to som mal viac ako 90 bodov, takze by so povedal ze zatial neposielali vyzrozumenia ani tym ktorym projekt schvalili (teda dufam ze sa mozem ratat do skupiny ktora by mala dostat podporu).
K danej teme zacania podnikania, pre uplneho zaciatocnika nieje postacujuca ani suma 50 000, vsetci co si naivne myslia ze takato finančna pomoc im zabezpeci zivobytie sa hrubo mylia. Zacinal som od nuly, s jednym starym traktorom a 2 ha pôdy, po 10 rokoch este stale chodim do prace a polnohospodarstvo mam len ako "koniček" a za teraz si môzem s kludnym srdcom povedat ze môzem dat vypoved a venovat sa len polnohospodarstvu.
Vsetkym tym co nemaju aspon 75 ha pôdy, strojovy park a dobre vybudovane zazemie by som chcel len odporucat aby si prepocitaly kolko zaplatia za tych 5 rokov na odvodoch, a kolko im realne ostane penazi na podnikanie.Ci sa im vlastne v pripade schalenia oplati dotaciu zobrat. Lebo pri porusenie resp. nedodrzani podmienok sa pravdaze musi cela suma vratit. Este by som chcel upozornit ze peniaze z tejto dotacie sa NESMU pouzit na reziine naklady ako su mzdy, PHM najmy atd. Takze vsetky tieto naklady sa musia vykryt uz zo zisku.
khg123 je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy