![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
|
Vážený pán minister,
chcel by som Vás požiadať o pomoc pri riešení kritickej situácie v oblasti speňažovania mäsa jatočných ošípaných spôsobom intervenčného nákupu aspoň do 30.4.2004. V českých novinách " Zemědělec " som si prečítal článok "Stát zadotuje vepřové ". Po prepočte sa slovenské koruny to nie je veža, ale je tu aspoň snaha riešiť problém. Táto podpora v ČR môže ešte viac ovplyvniť náš trh, čo môže mať za následok likvidáciu chovov ošípaných, tým aj rastlinnej výroby (hlavne obilnín) a v neposlednom rade zamestnanosť, rozvoj vidieka a takmer úplný kolaps nášho požnohospodárstva. Prosím Vás, pán minister, hžadajte riešenie, ktoré môže zachrániť náš sektor, nakožko likvidáciou našej prvovýroby sa po vstupe do EÚ určite zvýšia aj dovozné ceny, čo najviac pocíti náš radový občan. Bol by som rád, keby ste mi na môj dotaz ohžadne možnosti intervenčného nákupu čo najskôr odpovedali, pretože dotazy našich prvovýrobcov sú každodenné, pričom ja im nemôžem podať žiadne záväzné stanovisko. Ďakujem za porozumenie, s pozdravom Ing. Dušan Grajciar, TRPPK Martin |
|
|
|
#2 |
|
|
Vážený pán Grajciar,
som si vedomý zložitej situácie v sektore jatočných ošípaných. Ako sám iste viete, je to celoeurópsky problém, ktorý sa netýka len Slovenska. Situáciu som konzultoval s predstavitežmi Slovenského zväzu chovatežov jatočných ošípaných a zástupcami SPPK. Zhodli sme sa v konštatovaní, že k stabilizácií situácie najlepšie prispejeme ak podporíme zachovanie a rozvoj genofondu. V súčasnom období pracujeme na príprave Výnosu MP SR o podrobnostiach o poskytovaní podpory v oblasti požnohospodárstva , potravinárstva a lesného hospodárstva, v ktorom bude navrhnuté riešenie situácie v chove ošípaných formou jednorázovej podpory na genofond , ktorý bude platiť po vstupe Slovenska do Európskej únie. Informácie o danej problematike budú v dostatočnom časovom predstihu zverejnené na internetovej stránke www.mpsr.sk. S pozdravom Zsolt Simon minister pôdohospodárstva SR |
|
![]() |
| Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
Podobné témy
|
||||
| Téma | Tému začal | Fórum | Reakcie | Posledný príspevok |
| nakup pôdy | František | Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) | 1 | 14-06-2006 11:16 |
| Nakup pody | ing Norbert Kelo | Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) | 1 | 29-10-2004 08:05 |
| nakup pôdy | Ing Norbert Kelo | Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) | 1 | 01-07-2003 09:42 |