![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
|
Keď politik klame ,a hlavne keď ho na tom aj chytia,tak odstúpi!
Vy ste už dôkazatežne dvakrát klamali minister,nechcete ešte odstúpiť? 1. Keď ste tvrdili tri mesiace ,že v -------- unii nie je dotácia na ošípané!!! 2.Keď na on-line v Ujszo ste hovorili ,že kríza na trhu ošípaných je za námi. Tak aby ste vedeli bitunky po 3O-35 sk kupujú živé a po 71 sk predávajú v polkách.Vy to určite neviete čo to znamená ,lebo ste /požno/ hospodárský analfabeta,ale ukážte neakému odborníkovi,on vám to vysvetlí!A keď aj potom chcete ostať vo funkcií tak vám prajem veža zdravia a veselé vianoce! Ať nás Pánboh ochrání od takého ministra!!!!! Röf-röf |
|
|
|
#2 |
|
|
Pán rof-rof...máte pravdu...bitúnky majú milliónové zisky a chovatelia sa krachujú...to je hamba veliká prosím pán minister
|
|
|
|
#3 |
|
|
Súhlasím, trh s ošípanými je zle riadený a intervencia by sa nemala robiť na spracovanie, ale na vývoz, lebo inak skončí vo vreckách spracovatežov. Ich ekonomika je naozaj v zisku, zatiaž čo chovatelia sú stratoví. A k tomu hádam netreba nič dodávať. Asi bude najlepšie, keď chovatelia prestanú na Slovensku ošípané chovať a spracovatelia si ich budú dovážať. Len som zvedavý, či tak lacno, ako ich nakupujú od nás!
|
|
|
|
#4 |
|
|
Vážený pisatež,
nie som vôbec presvedčený o tom, že by som niekedy klamal, a už vôbec nie v otázkach o ktorých píšete. Máte pravdu v jednom, kríza na trhu s ošípanými skutočne bola a na jej zmiernenie som nariadil tesne pred vianočnými sviatkami vypísať verejno-obchodnú súťaž, ktorou MP SR pomohlo požnohospodárom udržať ceny ošípaných. Čo sa týka podpory chovu ošípaných v EÚ (ktorú samozrejme preberáme), dovožte aby som vás informoval, že má viacero foriem. A to: Podporovatežné investície (cez náš bývalý SAPARD), ktoré predstavujú: - zlepšenie, rekonštrukciu a výstavbu objektov, - modernizáciu a nákup technologických zariadení v chove ošípaných, ďalej je to štátna pomoc poskytovaná: - uznanej chovatežskej organizácii na úhradu administratívnych nákladov spojených so založením a vedením plemennej knihy až do výšky 100 % - testy zamerané na odhad plemennej hodnoty a kontroly úžitkovosti (bod 15 dokumentu 2000/K-28/02) - na chov plemenníka s vysokou plemennou hodnotou registrovaného v plemennej knihe do výšky 30% nákladov - na kompenzáciu škôd (bod 11 dokumentu 2000/K-28/02) a) spôsobenú chorobami b) prírodnými katastrofami a výnimočnými okolnosťami c) spôsobené počasím V EÚ sa ďalej podporuje v sektore „súkromné skladovanie mäsa“ aj obchod s tretími krajinami pri splnení podmienok licenčnej politiky (vývozné povolenia), uchádzač však musí preukázať 12 mesačnú históriu aktívnej obchodnej činnosti. Okrem opatrení v rámci obchodu s tretími krajinami existujú v komodite bravčového mäsa dve formy zásahu do trhu, v prípade hrozby poklesu trhovej ceny a narušenia trhovej stability. A to: - pomoc na súkromné skladovanie - štátny intervenčný nákup Predpokladom pre intervenčné opatrenia je určenie základnej ceny bravčového mäsa, ktorá je stanovená pre celé spoločenstvo, pričom nie je záväzná pre realizáciu dodávatežsko-odberatežských vzťahov, ale slúži ako orientačná cena pre spustenie intervenčných opatrení. Základná cena za jatočné tela ošípaných štandardnej kvality podža systému SEUROP je 1509,39 eur za tonu S pozdravom Zsolt Simon minister pôdohospodárstva SR |
|
|
|
#5 |
|
|
Musím s Vami oponovať!Hneď po nástupe do svojej funkcií ste verejne vyhlásili v ÚjSzó ,že predali ste jednu vašu aktivitu a že druhú mieníte predať!Vážený p. Minister do dnešného dňa to tak nestalo!!!
Vidíte to sa volá "KLAMSTVO" Hanbite sa za to !!!!! |
|
|
|
#6 |
|
|
Vážený pán minister,
skúste mi prosím vysvetliť ako dokáže požnohospodár v EU vyrobiť kg ošípanej tak, aby cena 35.- Sk zahŕňala aj primeraný zisk. A to nehovorím o ďalších komoditách produkovaných v požnohospodárstve. No a tiež mi skúste vysvetliť, prečo je požnohospodárstvo na hunte, keď je jednoduché riešenie. Stačí rozdať všetkým požnohospodárom rovnaké kalkulačky ako máte vy a poradiť u ktorého učiteža matematiky na ktorej základne škole si majú doštudovať to, čo naučil Vás. |
|
|
|
#7 |
|
|
Vážený pán Sninský,
z Vášho príspevku mi nie je celkom jasné, aké informácie odo mňa požadujete. Fórum ministra sme vytvorili pre vecnú diskusiu k otázkam týkajúcich sa problematiky agropotravinárskeho odvetia. Preto Vás prosím, formulujte svoje otázky jasne, aby som Vám mohol poskytnúť čo najpresnejšiu odpoveď. Čo sa týka problematiky v sektore ošípaných, odporúčam Vám si prečítať si odpoveď na príspevok Ing. Grajciara. S pozdravom Zsolt Simon minister pôdohospodárstva |
|
|
|
#8 |
|
|
Vážený pane, rozhodne odmietam Vaše obvinenie! Naďalej trvám na svojom vyhlásení, že hodlám predať svoj podiel v spoločnosti, kde som spoluvlastníkom. Kým v jednom prípade sa mi to už podarilo- ako správne uvádzate, bol som spoluvlastníkom v dvoch spoločnostiach – v prípade svojho druhého podielu budem konať obdobne, akonáhle dostanem prijatežnú ponuku. Cítim však zodpovednosť za spoločnosť, ktorá zamestnáva 35 žudí v regióne, kde, ako viete, je mimoriadne vysoká nezamestnanosť a obmedzené pracovné možnosti. Svoj postup pokladám za čestný a otvorený, keďže som si mohol zvoliť aj cestu fiktívneho prevodu spoločnosti na inú osobu. Preto ešte raz odmietam Vaše tvrdenie, a žiadam Vás, aby ste lepšie zvážili svoje slová, skôr než vyslovíte tak závažné obvinenie. S pozdravom Zsolt Simon minister pôdohospodárstva |
|