AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 02-01-2007, 11:49   #1
Hulec1
člen

Registrovaný od: Jan 2007
Počiatočné Obnoviteľné zdroje energie a ich podpora

Dobrý deň.
Nezaregistroval som na fóre v rubrikách ani jeden príspevok na túto tému, tak som sa rozhodol otvoriť diskusiu aj v tomto smere. Nakoľko sa v poslednom čase dosť skloňuje podpora energetických plodín a viaceré články v novinách upozorňujú na fakt, že podpora bude vo výške 45 eur/ha napadá mi otázka "ktoré plodiny vlastne budú podporované".
Nejaký čas sa zaoberám touto problematikou a som teda rád, že aj u nás sa postupne poľnohospodári môžu začať venovať tomuto odvetviu v plnom rozsahu, len by som nerád, aby nakoniec táto dobrá snaha bola na osoh len pár subjektom, ktoré majú podmienky na pestovanie podporovaných plodín.
Väčšinou sa uvádza kukurica, obilie a repka ako potencionálno OZE. Ak naozaj bude podpora smerovať len na týchto pár komodít bude to mať podľa môjho názoru zlý vplyv hlavne na pôdu, biodiverzitu,zvýši sa spotreba pesticídov a herbicídov a erózia, i keď ekonomika bude aspoň na začiatku určite rásť.
Moja otázka teda smeruje k tomu, ktoré plodiny budú podporované, či model vyplácania podpory bude teda priamo závislý od plodiny, a či nie je lepší model podpory bez definovania pestovanej energetickej plodiny, ale s doložením zmluvy, dokladu o odbere v niektorom so spracujúcich subjektov.
Hulec1 je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania