AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 26-03-2010, 13:10   #1
zuzika
člen

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné získanie podielu z SPF

Dobrý deň,
chcem sa opýtať.Vlastním parcelu kde 1/4 podielu parcely vlastní SPF. Jedná sa o väčší pozemok, kt. väčšinovou vlastníčkou som ja. SPF sa stal vlastníkom kvôli tomu,že cca. v roku 1937 bola na tento podiel parcely braná pôžička. Keďže je to veľa rokov späť, nemám doklad o tom či táto pôžička bola vyplatená. Týmpádom je vraj SPF vlastníkom tejto 1/4.Neviem ako ďalej. Chcem na tomto pozemku stavať rodinný dom, no nemôžem kým SPF vlastní 1/4.Nakoľko som sa obrátila i na SPF kde mi bolo povedané, že mojej žiadosti o odkúpení vyhovejú. Vybavujem to už 2 roky a do dnešného dňa sa tak nestalo.Keď som sa bola opýtať opäť na SPF, bolo mi povedané že sa to nedá, len súdnou cestou. Čo je na tom pravdy? Poraďte ak viete. Prípadne kde sa mám obrátiť, aj o zistení či bola pôžička vyplatená. Nespĺňa vyplatenie pôžičky premlčaciu dobu? Prosím o internú poštu, nakoľko ešte neviem dobre pracovať s agrofórum. Ďakujem.
zuzika je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 22-04-2010, 07:45   #2
Odbor komunikácie MPSR
člen

Registrovaný od: Dec 2007
Počiatočné Re: získanie podielu z SPF

Riešenie Vášho prípadu je závislé od toho, či je nehnuteľnosť v správe Slovenského pozemkového fondu vo vlastníctve štátu. Ak áno, Slovenský pozemkový fond má možnosť a môže prípad riešiť dohodou. Ak však ide o pozemky s nezisteným vlastníkom, je vec možné riešiť súdnou cestou. Keďže vecne celá záležitosť spadá do pôsobnosti Slovenského pozemkového fondu, riešte ju aj naďalej v spolupráci s ním. Vo veci uhradenia pôžičky Vám odporúčame obrátiť sa na Správu pre veci majetkové Ministerstva financií SR.

S pozdravom

JUDr. Jaroslav Puškáč
generálny riaditeľ
sekcie legislatívy
Odbor komunikácie MPSR je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania