![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jan 2011
|
Dobry deň, chcem sa opytať na projekt v ramci Programu rozvoja vidieka SR 2007-2013 či je možné opýtať dotáciu pre začínajúcich podnikateľov mám záujem o chov dojníc a hovadzieho dobytka môžete mi prosím dať nejaký odkaz alebo kontakt na niekoho kto by mi mohol dať bližšie informácie? Ďakujem
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Program rozvoja vidieka SR 2007 - 2013 (PRV) obsahuje opatrenie "Modernizácia fariem", v rámci ktorého sú oprávnené projekty v oblasti živočíšnej výroby aj pre začínajúcich podnikateľov. Oprávneným žiadateľom sú fyzické a právnické osoby podnikajúce v oblasti poľnohospodárskej prvovýroby, pričom ide o podporu vo forme nenávratného finančného príspevku na stavebné alebo technologické investície vo výške 40% z celkových oprávnenýc nákladov. Toto percento sa zvyšuje v prípade, ak je žiadateľom mladý farmár, a/alebo ak oprávnený žiadateľ hospodári v znevýhodnených oblastiach.
PRV, ako i ďalšie informácie a dokumenty o podmienkach podpory sú zverejnené na webovej stránke ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (www.land.gov.sk), resp. Pôdohospodárskej platobnej agentúry (www.apa.sk) v časti "Projektové podpory". Riadiacim orgánom pre PRV je sekcia rozvoja vidieka MPaRV SR, pričom opatrenie "Modernizácia fariem" spadá do kompetencie odboru rozvoja vidieka tejto sekcie. Pracovníci daného odboru Vám ochotne poskytnú informácie o danom opatrení. S pozdravom Ing. Ján Beňadik poverený zastupovaním generálneho riaditeľa sekcie rozvoja vidieka |
|
|
|