![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Oct 2013
|
Dala som si žiadosť o vrátenie pôdy z nájmu v PD.Podľa zoznamu parciel a výmery pozemkov mi vrátili parcely nie v celkovej výmere ktorá bola daná do nájmu, ale výmera v obvode.Týmto mi nevrátia celú pôvodnú výmeru, ktorá bola daná do nájmu.Prosím o odpoveď či je takéto vymeriavanie správne a či na zvyšné plochy mi majú dať novú nájomnú zmluvu, alebo sa jednoducho stratia.
Ďakujem. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
pri ukončení zmluvných vzťahov podľa zákona NR SR č. 504/2003 Z.z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov a o zmene niektorých zákonov v znení neskorších predpisov je samozrejme potrebné, aby bol prenajímateľovi zo strany nájomcu vrátený celý predmet nájmu. Predpokladáme, že ste podielovou spoluvlastníčkou pozemkov. Ak Vám teda nie je vrátená celková výmera s ohľadom na veľkosť Vašich spoluvlastníckych podielov, ide o nesprávny postup zo strany bývalého nájomcu. S ohľadom na všeobecné informácie uvedené vo Vašej otázke, považujte, prosím, túto odpoveď za informatívnu. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 05-12-2013 o 12:24. |
|
|
|