![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2014
|
1. V štruktúre údajov v registri ponúk nevidim miesto na uvedenie ďalšich informacií požadovaných zákonom - meno a priezvisko, adresa vlastníka, informácia o účele použitia pozemku, termín a adresu na predkladanie ponúk, bude to tam, keď už bude fungovať?
2. Chcem predať pozemok, ktorý pozostáva z viacerých parciel, niektorých sa ten zákon týka, iných nie, nechcem, a ani to nie je možné (napríklad z hladiska prístupu na parcely) predať len poľnohospodárske pozemky podľa tohto zákona. Mám registrovať aj ostatné pozemky, ktorých sa to netýka, ale predávajú sa spolu? Alebo bude niekde v poznámke možnosť to upresniť? 3. Predpokladám, že sa na môj inzerát v registri nikto neozve, môžem potom po uplynutí 15 dní previezť pozemok na osobu podľa §4, bod (7), podáva v takom prípade nadobúdateľ (kupujúci) žiadosť o overenie podmienok na okresný úrad? Čo bude prílohou k žiadosti, iba číslo ponuky z registra, územnoplánovacia informácia obce a potvrdenie o trvalom pobyte? Ako preukážem okresnému úradu, že na môj inzerát v registri ponúk v termíne nikto nereagoval? Ďakujem za odpovede. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
K otázke č. 1 Áno všetky zákonom požadované informácie tam budú uvedené. K otázke č. 2 Ak ide o poľnohospodársku usadlosť, ktorú bude predávať ako jeden celok je možné postupovať podľa § 2 ods. 2 písm. c) 4. bod, z čoho vyplýva, že sa tento zákon na takýto predaj vzťahovať nebude. K otázke č. 3 Pozemok musíte ponúknuť podľa § 4 ods. 4 a ods. 6, až potom môžete pozemok previesť na osobu podľa § 4 ods. 7. Okresný úrad bude túto skutočnosť sám kontrolovať v elektronickej verzii registra. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 06-06-2014 o 09:40. |
|
|
|