![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2014
|
Dobrý deň,
chcel by som Vás touto cestou poprosiť o zodpovedanie pár otázok, ktoré mi nie sú jasné: 1. Pri splnení vyššie uvedených podmienok sa môže poľnohospodár uchádzať o podporu v opatrení „Podpora na začatie podnikania pre mladých poľnohospodárov“, pokiaľ podiel poľnohospodárskej produkcie uvádzanej na trh tvorí aspoň 30 % z jeho celkovej produkcie. Pokiaľ tento podiel tvorí menej ako 30 %, tak sa môže uchádzať o podporu z opatrenia „Podpora na začatie podnikania pre malé poľnohospodárske podniky“. Ak v poľn. odvetví ešte len plánujem podnikať - berie sa do úvahy 30% z môjho podn. plánu, alebo súčasný stav podnikania? Neviem totiž, či ako s.r.o. alebo szčo mám nárok na 70000€ alebo 15000€. Dosiaľ som v poľnohospodárstve nepodnikal. 2. Podpora sa vypláca v 2 splátkach - 50% po schválení, 50% po zrealizovaní (5 rokov). Ak môj podn. cieľ bude zrealizovaný po 2 rokoch, zvyšných 50% dostanem vtedy, alebo až po 5 rokoch? 3. Aká je lehota na zdokladovanie poľnoh. praxe? 18 alebo 36 mesiacov? Mám vysokoškolské ekonomické vzdelanie, neráta sa do splnenia podmienok i to? 4. Konečná verzia výzvy bude známa až koncom roka 2014/začiatkom 2015? 5. Som konateľom s.r.o.. Môžem o príspevok pre mladých farmárov žiadať ako právnická osoba, alebo sa musím registrovať ako SHR a otvoriť si živnosť? Vopred ďakujem! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
ďakujeme Vám za dôveru, s ktorou ste sa na nás obrátili so svojím problémom. Odpoveď na Vašu otázku pripravujeme. Ďakujeme Vám za trpezlivosť. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] |
|
|
|