![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jul 2014
|
Dobry den,
dakujem za odpoved na moju predchadzajucu otazku tykajucu sa predaja poln. pozemku zaujemcom, ktorí nesplňajú podmienky pre nadobudnutie pol. pozemku v zmysle §4 ods. 1 ani odsek 4. To znamena ze nie su blizke osoby, nie su spoluvlastnici, ani osoba ktora vykonava polnohospodarsku vyrobu najmenej 3 roky v obci, v susednych obciach ani bez ohladu na miesto podnikania. Vasa odpoved nebola uspokojiva, pretoze ste v zasade neodpovedali na to com sa pytal teda na otazky tykajuce sa §6 a §7 zakona 140/2014 a citovali ste §4 ods 4, z ktoreho vyplyva ze poln. pozemok moze nadobudnut len osoba ktora ma trvaly pobyt alebo sidlo najmenej 10 rokov a vykonava pol. vyrobu ako podnikanie najmenej 3 roky... Avsak to nie je celkom pravda, pretoze §4 ods. 7 hovori: Ak osoba splnajuca podmienky podla ods. 4 neprejavi zaujem o prevod vlastnictva ani sa neuskutocni prevod pol. pozemku moze prevadzajuci pol. pozemok previest za cenu podla §5 ods.1 na osobu, ktora ma na uzemi SR trvaly pobyt, alebo sidlo najmenej 10 rokov... Teda tu uz ine podmienky stanovene nie su! Predtym nez vsak mozeme pristupit k prevodu pol. pozemku podla §4 ods.7 musi byt dodrzany postup v zmysle §4 ods. 3 až 6. Moje otazky su: 1. Aky dlhy cas musi byt zverejnena tzv. rozsirena ponuka v zmysle §4 ods. 6 t.j. na osoby podla §4 ods4 pismeno b (bez ohladu na miesto podnikania), aby sme mohli pristupit k prevodu pol. pozemku v zmysle §4 ods. 7 ? 2. Akym sposobom sa tato rozsirena ponuka realizuje cez register? 3. Osoby podla §4 ods. 7 tiez prejavuju zaujem o pol. pozemok cez register ako osoby podla §4 ods. 3 až 6? Dakujem za odpoved. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
K otázke č. 1 Rovnako ako podľa § 4 ods. 3 15 dní. K otázke č. 2 Rovnako ako podľa § 4 ods. 3. K otázke č. 3 Nie S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 03-07-2014 o 11:47. |
|
|
|