![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Aug 2014
|
Dobrý deň,
som vlastníkom rodinného domu a priľahlých pozemkov na hranici intravilánu. Časť mojich pozemkov je v extraviláne, ale všetky tvoria jeden celok s domom, ktorý je v intraviláne. Nevykonávam poľnohospodársku výrobu. So susedou (nie som príbuzný) sme sa dohodoli, že mi predá 2 susediace parcely, ktoré tvoria s mojimi jeden celok. Tieto 2 parcely sú v extraviláne, jedna z nich je na katastri evidovaná ako záhrada a druhá je TTP nad 2000m2. V zákone 140/2014 čl. I § 2 odsek 2 c) sa píše: (2) Za poľnohospodársky pozemok sa podľa tohto zákona nepovažuje c) pozemok mimo zastavaného územia obce, ak 4. je priľahlý k stavbe, s ktorou svojím umiestnením a využitím tvorí funkčný celok Vzťahuje sa na môj prípad bod c) 4.? Tj musí suseda zverejniť ponuku podľa §4 odsek 3) alebo môžem oba pozemky kúpiť bez zverejnenia? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
na prevod vlastníctva Vami uvádzaných parciel – t. j. pozemkov tvoriacich so stavbou funkčný celok – sa nevzťahujú postupy podľa cit. zákona. S pozdravom Odbor komunikácie a marketingu Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 02-09-2014 o 12:47. |
|
|
|