AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 29-09-2015, 07:28   #1
Lukas4x4
člen

Registrovaný od: Sep 2015
Počiatočné ako postupovat pri zmene vlastnika pody

Nejdu mi pridavat prispevky do mojho minuleho tematu tak to dam na novy.

Ale ja mam ten problem ze ta babka od ktorej som minuli rok poziadal o vydanie pody od druzstva tu podu tento rok,niekedy v aprili prepisala na svoju dceru a ja mam na druzstve podanu ziadost na meno babky ktora ale uz k dnesnemu dnu nevlastni ziadnu podu a tym padom mi ju druzstvo nechce vydat.chcu po mne novu ziadost o vydanie pody na meno novej vlastnicky teda dceri tej babky....a tym padom zas rok cakat.ide mi o to ze ked som ziadost podaval tak poda bola pisana na babku....co s tym teraz??keby tam nebola tato komplikacia tak sa na postup nepytam,ten viem ako funguje.dakujem
Lukas4x4 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 29-09-2015, 08:50   #2
Odbor komunikácie 1
Moderátor

Odbor komunikácie 1's Avatar

Registrovaný od: May 2011
Počiatočné Re: ako postupovat pri zmene vlastnika pody

Dobrý deň,

Zmena vlastníka – prenajímateľa nemá vplyv na ustanovenia platnej nájomnej zmluvy.
Podľa § 680 ods.2 Občianskeho zákonníka ak dôjde k zmene vlastníctva k prenajatej veci, vstupuje nadobúdateľ do právneho postavenia prenajímateľa a nájomca je oprávnený zbaviť sa svojich záväzkov voči prvšiemu vlastníkovi, len čo mu bola zmena oznámená alebo nadobúdateľom preukázaná.
Z uvedeného vyplýva, že nový vlastník preberá všetky práva a povinností vyplývajúce z tejto zmluvy a tak isto druhá zmluvná strana akceptuje túto zmenu a svoje povinnosti zakotvené v platnej zmluve viažuce sa na platné legislatívne normy.
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nemá vecnú príslušnosť na posudzovanie platností nájomných zmlúv a nemôže vstupovať do nájomných vzťahov medzi užívateľom a vlastníkom.

S pozdravom

Odbor komunikácie
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
e-mail: [email protected]

Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 29-09-2015 o 12:21.
Odbor komunikácie 1 je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania