![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Apr 2015
|
Kúpnou zmluvou som sa stal majiteľom pozemkov - jedná sa o trvalé trávnaté porasty pri mojom dome.
Pozemky však užíva poľnohospodárske družstvo bez platnej nájomnej zmluvy ako so mnou, tak aj s predchádzajúcim majiteľom. Družstvo túto pôdu pridelilo inému majiteľovi pôdy(zrejme ako náhradnú pôdu). Podal som návrh na vrátenie pôdy na poľnohospdárske družstvo a to nemá v zásade s tým problém. Problémom je to, že majiteľ ktorý túto pôdu obhospodaruje mi ju nechce vrátiť. Nesúhlasím s tým aby mi bola vydaná náhradná pôda. Jedná sa o niekoľko E-čkových parciel, ktoré vlastním v celosti. Aké šance mám aby som mohol túto pôdu užívať |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Odporúčame Vám obrátiť sa priamo na príslušný okresný úrad, pozemkový a lesný odbor v okrese, kde sa nachádzajú Vaše pozemky a tam zistiť, na základe čoho boli vydané Vaše pozemky do náhradného užívania, či terajší náhradný užívateľ má nejaký doklad o náhradnom užívaní a či je náhradné užívanie v platnosti. Od týchto informácií závisí ďalší postup vrátenia pozemkov. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 09-11-2015 o 12:38. |
|
|
|