![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jul 2015
|
Zákon o pozemkových spoločenstvách č. 97/2013 Z.z. §21 ods 2 hovorí: Členovia spoločenstva a fond majú právo nahliadnuť do dokladov týkajúcich sa hospodárenia spoločenstva a vyžiadať si ich kópie. Mám na základe tohto znenia odstavca právo požiadať pozemkové spoločenstvo o odoslanie kópií dokladov na moju adresu, keďže zákon hovorí, že mam právo vyžiadať si ich kópie? Ak napr. nebývam blízko pozemkového spoločenstva, alebo som pracovne zaneprázdnený, že nemám čas a možnosti nahliadnuť do dokladov , ale striktne požadujem o ich zaslanie, je pozemkové spoločenstvo povinné mi ich v zmysle vyššie citovaného zaslať na moju adresu? Ďakujem za odpoveď.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
podľa § 21 ods. 2 zákona o pozemkových spoločenstvách, členovia spoločenstva majú právo nahliadať do dokladov týkajúcich sa hospodárenia spoločenstva a vyžiadať si ich kópie. Teda o kópie týchto dokladov môže člen spoločenstva požiadať aj prostredníctvom poštovej zásielky. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 12-11-2015 o 13:24. |
|
|
|