![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
|
Pán minister velmi by ma zaujímalo s akou pdporou môžem počítať /zhruba/ v tomto roku okrem jednotnej platby na plochu ,keď pôda ktorú obhospodarujem patrila v minulosti do druhej cenovej skupiny v zmysle ocenenia VÚEP.Bol by som Vám Veťmi povdačný keby ste na moju otázku odpovedali ,pretože medzi nami ovčiarmi kolujú rôzne chýry o vežkosti podpory na znevýhodnené oblasti . Bohužiaž v minulom období toto všetko bolo len o prežití a bolo by dobre keby sme konečne vedeli na čom sme.
V minulom referende o vstupe Slovenska do EU som hlasoval za , ale mám pocit žesa zopakovala stará známa pesnička , keď vtáčka lepajú pekne mu spievajú. Vežmi chcem veriť tomu ,že únia chce aby tý čo robia aj robia žili a nie živorili ako to bolo doteraz. Golian SHR |
|
|
|
#2 |
|
|
Vážený pán Golian,
keďže podnikatelia, ktorí hospodária v horších prírodných podmienkach nemajú vzhžadom na predpisy EÚ možnosť čerpania zdrojov podža výnosu č.152/2004 navrhlo MP SR spôsob prefinancovania podnikatežov v znevýhodnených oblastiach formou poskytnutia úveru prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky a.s. vo výške minimálne 1 000,- Sk na hektár obhospodarovaných trvalých trávnych porastov. Na základe tohto výnosu však bola poskytnutá podpora na chov oviec vo výške 500 Sk/ks a HD BTM 4000 Sk/ks. Úvery budú poskytnuté ako krátkodobé na preklenutie obdobia do obdržania priamych platieb v rámci systému jednotnej platby, ktorá sa predpokladá vo výške 1.800,- Sk na hektár požnohospodárskej pôdy. S pozdravom Zsolt Simon minister pôdohospodárstva SR |
|
![]() |
| Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
Podobné témy
|
||||
| Téma | Tému začal | Fórum | Reakcie | Posledný príspevok |
| Čo bude ďalej? | Vladimír Halamček | Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) | 1 | 25-01-2005 09:42 |