![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Sep 2014
|
Dobry den chcel bi som sa opytat ako dalej. Druzstvo uziva moje pozemky na polnohospodarske uceli najomna zmluva bola uzatvorena este na mojich starych rodicov dedicske konanie je vysporiadane vlastnik som uz ja bol som na druzstve ohladom vratenia pozemkov vlastnim 3,5 ha povedali mi ze sa urcite nejako dohodneme ale ze urcite mi nevratia 3,5 ale nejake ine pozemky ako nahradu. Ponukli mi pacelu za mojim domom lenze na tej parcele su viaceri vlastnici podla cisla parceli sme to zistili a zistili sme ze na tu parcelu sa neberu dotacie ja bi som chcel zacat podnikat ako shr a viem ze na moje pozemky dotaciu beru. Najomna zmluva ma vypvednu dobu jeden rok tak bi som sa chcel opytat ako dalej aby ma nejako neokaslali. Za odpoved dakujem
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
V súčasnej dobe nájomný vzťah na poľnohospodárskych alebo lesných pozemkoch upravuje zákon č. 504/2003 Z. z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 1. januára 2004. Vrátenie a prevzatie pozemkov, ktoré nie sú prístupné alebo ich nemožno racionálne užívať sa riadi ustanoveniami § 12a ods. 1 tohto zákona, podľa ktorého ak doterajší nájomca užíva pozemky, kde sa zmluvný nájom skončil alebo sa má skončiť a doterajší prenajímateľ vyzval nájomcu na vrátenie a prevzatie pozemkov, ktoré nie sú prístupné alebo ich nemožno racionálne užívať, je doterajší nájomca povinný s vlastníkom (ďalej len "doterajší prenajímateľ") uzatvoriť na základe jeho písomnej žiadosti podnájomnú zmluvu k pozemkom, ktoré má prenajaté podľa tohto zákona, a to v primeranej výmere a bonite. Nájomcovi vzniká právo a povinnosť hospodárenia na pozemkoch, ktoré vlastní doterajší prenajímateľ za tých istých podmienok, aké sú upravené v podnájomnej zmluve. Ak si nájomca nesplní povinnosť uzavrieť s doterajším prenajímateľom podnájomnú zmluvu podľa § 12a ods. 2 do 90 dní od podania žiadosti podľa ods. 1, oznámi to doterajší prenajímateľ príslušnému okresnému úradu, pozemkovému a lesnému odboru, ktorý bude v tejto veci konať. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 14-10-2014 o 07:33. |
|
|
|