AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 26-10-2014, 14:20   #1
Matus.sl
člen

Registrovaný od: Oct 2014
Exclamation Kúpa pôdy

Dobrý deň,
som drobnochovateľ, ktorý chová a pestuje len pre svoju rodinu. Mal by som záujem o rozšírenie pestovnej činnosti, nakoľko v okolí mojej pôdy ktorú užívam sú parcely nevyužité a znečisťujú a zaburiňujú moju pôdu. Túto pôdu by som rád odkúpil, ale nakoľko tam nemám podiel, ani nie som SHR ani nepodnikám v poľnohospodárstve aktuálny zákon mi to nedovoľuje. Chcem sa preto opýtať čo by mi MPSR odporúčalo, ako sa k takejto pôde dostať, ako občan SR a obyvateľ obce v ktorej sa tieto parcely nachádzajú a kde PLATÍM VŠETKY DANE A POPLATKY. V oblasti kúpi pôdy sú účelovo zvýhodnené určité skupiny ľudí, chcem sa preto aj opýtať či to nie je DISKRIMINÁCIA nás obyčajných pracovitých ľudí a občanov SR, ktorí nečakajú na finančnú podporu "Socialneho systému". Za adekvátnu odpoveď vopred ďakujem.
Matus.sl je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 27-10-2014, 12:55   #2
Odbor komunikácie 1
Moderátor

Odbor komunikácie 1's Avatar

Registrovaný od: May 2011
Počiatočné Re: Kúpa pôdy

Dobrý deň,

Zákon č. 140/2014 Z. z. o nadobúdaní vlastníctva poľnohospodárskeho pozemku v aktuálnom znení v § 2 ods. 2 definuje, ktoré pozemky sa nepovažujú za „poľnohospodársky pozemok“, a teda prevod vlastníctva k nim nepodlieha predmetu právnej úpravy predmetného zákona. Vzhľadom na skutočnosť, že uvádzate, že ste drobnochovateľ, ktorý už určitú poľnohospodársku pôdu obrába a vykonáva túto činnosť iba za účelom uspokojenia vlastnej rodiny, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (ďalej len „MPRV SR“) predpokladá Váš záujem o nadobudnutie vlastníctva k pozemku mimo zastavaného územia obce, ktorého výmera je menšia ako 2000 m˛. Takýto pozemok v zmysle § 2 ods. 2 písm. c) bod 3. nie je „poľnohospodárskym pozemkom“ a môžete ho nadobudnúť do vlastníctva štandardným spôsobom mimo procesu ponukového konania cez tzv. Register pôdy. MPRV SR Vás ďalej upozorňuje, že vzhľadom na jestvujúci systém trhovej ekonomiky na území Slovenskej republiky, musí byť Váš dopyt po pôde zákonite podopretý o existujúcu ponuku takéhoto charakteru vo Vašom regióne.

S pozdravom

Odbor komunikácie
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
e-mail: [email protected]

Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 29-10-2014 o 09:39.
Odbor komunikácie 1 je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania