![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Nov 2015
|
Chcela by som sa Vás opýtať, kde by som mohla zohnať (Štatistický úrad už som skúšala) dáta ohľadom spotreby vybraných statkov, konkrétne včelieho medu. Potrebovala by som mesačné údaje. Ďakujem za odpoveď
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Štatistický údaj „spotreba medu“ je prístupný na webovom sídle Štatistického úradu Slovenskej republiky, konkrétne v databáze „SLOVSTAT“. V tejto databáze je však k dispozícii iba údaj o spotrebe včelieho medu na obyvateľa a rok v kilogramoch a celková spotreba včelieho medu v Slovenskej republike za rok v tonách. Pre prístup k týmto údajom je potrebná registrácia na „http://www.statistics.sk/pls/elisw/vbd“. Po registrácii a prihlásení sa k databáze „SLOVSTAT“ vyberte v menu adresár „Demografia a sociálne štatistiky“, následne adresár „3. Príjmy, výdavky a spotreba domácností“, následne adresár „Spotreba potravín“, kde si môžete vybrať z dvoch možností „Celková spotreba potravín v SR“ a „Spotreba vybraných druhov potravín na 1 obyvateľa“. Po výbere druhu potraviny a obdobia (rok), vyberte možnosť „vytvoriť tabuľku“. Na základe Vami zvoleného výberu sa vytvorí tabuľka s požadovanými údajmi. Údaje o spotrebe medu na mesačnej báze k dispozícii nie sú. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 18-11-2015 o 10:01. |
|
|
|