AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 23-11-2008, 21:00   #1
ferko3
člen

Registrovaný od: Dec 2006
Počiatočné Dotacia na chov koní

Dobrý vecer

chcem vediet ako je to s dotaciou na kone.Ako som si precítal na tejto stranke poberat ju moze aj fizicka osoba.Ja mam kobylku slovenskeho teplokrvníka a mal som podanu aj ziadost na dotaciu na ohrozene druhy zvierat ale bola mi zamietnuta z dovodu ze nie som podnikatel teda shr.Ako to teda je?
Vopred dakujem za odpoved.
ferko3 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 08-12-2008, 09:00   #2
Odbor komunikácie MPSR
člen

Registrovaný od: Dec 2007
Počiatočné Re: Dotacia na chov koní

V rámci Programu rozvoja vidieka SR 2007-2013, opatrenia Agrenvironmentálne platby je možné podporiť kone, ktoré patria k ohrozeným druhom a to Slovenský teplokrvník, Hucul, Furioso, Nonius, Slovenský športový pony, Li****n, Shagya-arab, Norik muránskeho typu v rámci podopatrenia Chov a udržanie ohrozených druhov zvierat.

Podmienky pre poskytnutie podpory pre chov a udržanie ohrozených druhov zvierat sú
a) preukázať sa potvrdením od príslušnej chovateľskej organizácie o zápise zvieraťa do plemennej knihy alebo do plemenárskej evidencie v súlade s národnou legislatívou;
b) dodržiavať veterinárne požiadavky na živé zvieratá.

Platba na jednu dobytčiu jednotku je 200 €. Žiadateľom o podporu môže byť právnická osoba alebo fyzická osoba podľa §2 ods. 2 písm. a) a d) Obchodného zákonníka.
Konkrétne to znamená, že žiadateľom o platbu môže byť podnikateľ – osoba zapísaná v obchodnom registri a fyzická osoba, ktorá vykonáva poľnohospodársku výrobu a je zapísaná do evidencie podľa osobitého predpisu, to je samostatne hospodáriaci roľník podľa § 12a zákona č. 219/1991 Zb. ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 105/1990 Zb. o súkromnom podnikaní občanov.

Konkrétne podmienky a postup pri zaradení do opatrenia je uvedený v nariadení vlády SR č. 160/2008 Z.z. o podmienkach výberu žiadostí o zaradenie do opatrenia na agrenvironmentálne platby a o podmienkach poskytovania agrenvironmentálnych platieb.

S pozdravom

Ing. Marek Kodada
generálny riaditeľ
sekcie rozvoja vidieka a
priamych platieb
Odbor komunikácie MPSR je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania