![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2014
|
Zdravím , chcel by som sa spytat ak som SHR od marca mam 10 ha vlastnej pody stare stoje a jeden traktor , mohol by som pozidat o nenavratny prispevok z eurofondov ? Chcel by som nakupit nejake pozemky , a novu techniku , hlavne traktor . Ake podmienky musim splnat na ziskanie dotacie , a kolko by so mohol dostať ??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
v rámci PRV SR 2007-2013 (implementuje sa do roku 2015) sa poskytuje podpora na investície v poľnohospodárstve, konkrétne stavebné investície a investície do techniky a technológií a to v rámci opatrenia 1.1 Modernizácia fariem. Ide o nenávratný finančný príspevok na ziskovú investíciu, vyplácaný je formou refundácie. Všetky podmienky podpory sú zverejnené na webovom sídle Pôdohospodárskej platobnej agentúry www.apa.sk. Na uvedenom odkaze sú zverejnené výzvy, príručka pre žiadateľa, vzorové projekty, všetky potrebné formuláre atď. MPRV SR v novom programovom období v rámci pripravovaného PRV SR 2014 - 2020 má záujem podporovať tiež takéto hmotné investície v poľnohospodárstve a to prostredníctvom opatrenia č. 4 Investície do hmotného majetku. Okrem toho, sa navrhuje poskytovať aj podporu na začatie podnikateľskej činnosti mladých farmárov a malých fariem v rámci podopatrení č. 6.1 a 6.3. V tomto prípade pôjde o nenávratný finančný príspevok na implementáciu podnikateľského plánu, ktorý bude vyplácaný ako paušálna platba v dvoch splátkach. V rámci uvedenej podpory je teda možné získať finančnú pomoc aj na nákup pôdy. Návrh PRV SR 2014 – 2020 bol dňa 14.05.2014 schválený vládou SR a následne predložený do Európskej komisii na schvaľovací proces. Po jeho schválení bude môcť MPRV SR pristúpiť k jeho implementácii a teda aj k vyhláseniam výziev na jednotlivé opatrenia. Návrh programu, v ktorom sú spresnené podmienky oprávnenosti, rozsah podpory a typ podpory, je prístupný na webovom sídle vlády SR www.rokovania.sk. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 18-06-2014 o 09:11. |
|
|
|