![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: May 2013
|
Dobrý deň, chcel by som Vás požiadať o radu, v ktorom nariadení vlády by som našiel zoznam, ktoré kravy môžu byť uznané ako dojčiace. Tento rok som požiadal vnútroštátnu platbu na VDJ na dojčiacu kravu plemena Jersey ale bola mi doručená z PPA nezrovnalosť a to, že Jersey nemôže byť dojčiacou kravou. Na PPA mi telefonicky bolo oznámené, že to im vyhodnotil počítač, keď som sa pýtal, v ktorom nariadení to je uvedené nevedeli mi odpovedať, akurát mi povedali, že je to nariadenie EÚ. Ak niekto viete, kde to nájdem dajte vedieť, budem vďačný za každú odpoveď.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Podľa čl. 59 nariadenia Komisie (ES) č. 1121/2009, na účely článku 109 písm. d) a článku 115 ods. 2 nariadenia (ES) č. 73/2009, plemená hovädzieho dobytka, uvedené v prílohe IV tohto nariadenia, sa nepovažujú za mäsové plemená.
V prílohe IV nariadenia Komisie č. 1121/2009 je zoznam plemien hovädzieho dobytka uvedených v čl. 59 stanovený nasledovne: — Angler Rotvieh (Angeln) – Rød dansk mælkerace (RMD) – German Red – Lithuanian Red — Ayrshire — Armoricaine — Bretonne pie noire — Fries-Hollands (FH), Française frisonne pie noire (FFPN), Friesian-Holstein, Holstein, Black and White Friesian, Red and White Friesian, Frisona española, Frisona Italiana, Zwartbonten van België/pie noire de Belgique, Sortbroget dansk mælkerace (SDM), Deutsche Schwarzbunte, Schwarzbunte Milchrasse (SMR), Czarno-biała, Czerwono-biała, Magyar Holstein-Friz, Dutch Black and White, Estonian Holstein, Estonian Native, Estonian Red, British Friesian, črno-bela, German Red and White, Holstein Black and White, Red Holstein — Groninger Blaarkop — Guernsey — Jersey — Malkeborthorn — Reggiana — Valdostana Nera — Itäsuomenkarja — Länsisuomenkarja — Pohjoissuomenkarja. Z uvedeného vyplýva, že krava plemena Jersey, uvedeného v prílohe IV k nariadeniu Komisie č. 1121/2009, sa nepovažuje za mäsové plemeno.
|