![]() |
|
Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
Lesníctvo a poľovníctvo Diskusia na témy z oblasti lesníctva, drevárskej výroby, ochrany lesa, poľovníctva... |
![]() |
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
![]() |
#1 |
člen
Registrovaný od: Feb 2015
|
![]() Dobrý deň,
patrím k vlastníkom lesa o veľkosti 22 ha. Bohužiaľ na našu škodu, je nás - vlastníkov veľa a ani nie celá polovica sa aktívne venujeme veciam týkajúcim sa tejto pôdy. Chcela by som opýtať, že podľa zákona 97/2013 by sme mali vytvoriť spoločenstvo. Vedeli by ste mi poradiť aké by bolo pre nás najvhodnejšie? Pôdu by sme chceli využívať len na vlastné účely, ako doteraz, žiadna podnikateľská činnosť, alebo niečo podobné. Vopred ďakujem |
![]() |
![]() |
Sponzorované odkazy |
![]() |
#2 | |
člen
Registrovaný od: Mar 2008
|
![]() Citát:
nuž čo ine poradit ako § 2 ods. d) zak. 97/2013 v platnom znení |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
člen
Registrovaný od: Feb 2015
|
![]() Zdravim,
Trochu oneskorene, ale dakujem za odpoved. Ak by sa vsak dalo, odpovedat trochu konkretnejsie, bola by som povdacna. Zakon som citala. Mna by skor zaujimalo, ci zo skusenosti nam neviete poradit aka konkretna pravna forma by bola pre nas najvyhodnejsia? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
člen
Registrovaný od: Aug 2006
Lokalita: Humenné
|
![]() Je aj takáto možnosť:
Pozemkové združenie podľa § 829 až § 841 Občianskeho zákonníka vzniká na základe zmluvy o združení. Takéto združenie nemá spôsobilosť na práva a povinnosti. Správou združených majetkových hodnôt môžu jednotliví vlastníci poveriť niektorého z účastníkov združenia. Zmluva môže stanovovať aj postup pri rozpustení pozemkového združenia. Podľa § 837 Občianskeho zákonníka má každý člen pozemkového združenia právo sa presvedčiť o hospodárskom stave združenia. Na základe zistení má každý člen právo predkladať návrhy na zmeny, ktoré zabezpečia dosiahnutie cieľa pozemkového združenia. Každý člen môže z pozemkového združenia vystúpiť a z vážnych dôvodov možno člena pozemkového združenia zo združenia vylúčiť. Pri vystúpení a vylúčení sa postupuje podľa § 838 a § 839 občianskeho zákonníka. ![]() Rozhodnutie je iba na Vás. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
člen
Registrovaný od: Feb 2017
|
![]() Je tu veľmi príjemne nájsť ľudí, ktorí majú rovnakú vášeň. Zdravím vás
![]()
http://lan-utan-uc-se.com/ Naposledy upravil periférne : 20-04-2017 o 16:23. |
![]() |
![]() |