![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: May 2013
|
Dobrý deň, mám prenajatú pôdu v kú cca na 140ha. Doteraz túto pôdu využívalo družstvo, ale na mňou prenajaté parcely nemalo nájomné zmluvy. Neviem sa s družstvom dohodnúť na vydaní pôdy. Aj oni majú uzavreté nájomné zmluvy, ale tieto parcely sú tiež roztrúsené po viacerých "C" parcelách. Poradte mi ako mám postupovať ďalej. Ďakujem za odpoveď.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Nájomné vzťahy ako aj nájomné zmluvy na poľnohospodárske pozemky upravuje zákon č. 504/2003 Z.z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov. Nájomná zmluva o nájme pozemku na poľnohospodárske účely sa spravuje ustanoveniami Občianskeho zákonníka. Podľa právneho stavu by mal nájomca užívať pozemky, ktoré má zmluvne prenajaté od prenajímateľa. Vo Vašom prípade sa buď dohodnete s druhým nájomcom na užívaní pozemkov (celkov) podľa prenajatej výmery alebo nájomné zmluvy na pozemky budú uzatvorené s vlastníkmi v rámci celých blokov, aby bolo možné racionálne hospodáriť. Ďalšia, podstatne zdĺhavejšia, možnosť je usporiadanie pozemkového vlastníctva prostredníctvom pozemkových úprav. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 28-11-2013 o 13:03. |
|
|
|