![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Apr 2008
|
Vazeny p. minister,
vlastnim podiely vo viacerych pozemkoch (orna poda a lesy). Mnohi spoluvlastnici su mrtvi a spravcom za nich je SPF. Chcel by som efektivne vyuzivat svoje vlastnicke prava. K tomu by som potreboval scelit svoje podiely do jedneho uceleneho pozemku. Ake su v tomto ohlade moznosti? Mozem svoje podiely zamenit s SPF tak, aby mi SPF zamenou za moje podiely dal nahradny pozemok? Ak ano, ake su konkretne postupy? Ako je to s podielmi v lesoch? Dakujem, S pozdravom, Dr. Kahanec |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Rozdrobenosť pozemkového vlastníctva na Slovensku je veľmi veľká. V podstate sa tento problém rieši komplexne až pozemkovými úpravami. Je samozrejme aj iný spôsob, scelenie sa dá dosiahnuť aj zámennými, či kúpnopredajnými zmluvami medzi spoluvlastníkmi alebo pozemkovým fondom. Tieto opatrenia ale vyžadujú dobrovoľnosť a sú spojené s finančnými výdavkami.
S pozdravom Mgr. Michaela Pallayová poverená zastupovaním generálneho riaditeľa sekcie legislatívy |
|
|
|