![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2011
Lokalita: Praha
|
Dobrý deň,
Chcel by som sa na Vás obrátiť s pomocou a radou, ako a kde mám získať prvotné financie pre vybudovanie prasačej farmy. Chcem chovať viac ako 500 ks prasiat za účelom maso-výroby, ale najme aj pre výrobu el. energie. Je možné získať financie od banky, alebo podobného peňažného ústavu? Chcem vybudovať zelenú farmu s uzavretým cyklom el. energie, cez teplo až po samotné maso. Pomocou tepla chcem pestovať paradajky a papriky celoročne a tak zefektívniť domácu produkciu. Celé to chcem situovať v RA regióne. Vopred ďakujem Som s pozdravom , Juraj Eged |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Vážený p. Eged,
Podporu rozvoja živočíšnej výroby zabezpečuje v rámci Programu rozvoja vidieka SR 2007-2013 opatrenie Modernizácia fariem, kde je možné spolufinancovať takého projekty z verejných zdrojov až do výšky 60% oprávnených výdavkov. Avšak vzhľadom k vysokému stupňu kontrahovania tohto opatrenia (93% z verejných zdrojov na roky 2007-2013) sa už nepredpokladá v rámci tohto opatrenia uskutočniť v tomto programovacom období výzvu. Ďalšiu výzvu možno očakávať po roku 2013. O získanie podnikateľského úveru sa budete musieť s Vašim projektom uchádzať vo Vami zvolenej banke, ktorá v prípade splnenia jej úverových požiadaviek Vám poskytne úver. S pozdravom, Zsolt Simon minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
|
|
|