![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Oct 2011
|
Vážený pán minister,
vlastním pozemky v k.ú. Gabčíkovo na LV 3972, ktoré chcem predať. Pozemky som zdelila a nikto so mnou neuzatvoril nájomnú zmluvu. Istá spoločnosť pravdepodobne užíva moju pôdu bez platenia daní a zrejme aj poberá dotácie na danú pôdu. Týmto poškodzuje mňa ako vlastníka a štát. Týmto Vás veľmi prosím o zistenie presného užívateľa pôdy, nakoľko som už vyčerpala všetky možnosti. Ďakujem zostávam s pozdravom A. Hercegová |
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Citát:
Vážená pani Hercegová Ministerstvo nemá možnosť zistiť užívateľov jednotlivých pozemkov podľa vlastníkov. Nedisponuje žiadnym databázovým registrom, kde by sa dala identifikácia užívateľov podľa čísla parcely vykonať. Odporúčame Vám obrátiť a so svojou žiadosťou na Poľnohospodársku platobnú agentúru, ktorá v prípade, že je užívateľ poberateľ podpory, zistí kto Váš pozemok obhospodaruje. Druhá možnosť je zistiť na Slovenskom pozemkovom fonde podľa katastrálneho územia, s kým má fond uzavretú nájomnú zmluvu a analogicky podľa polohy pozemku zistiť užívateľa. Z Vášho listu vlastníctva vyplýva, že pozemky na LV 3972 vlastníte v podiele 1/7. Je možné, že užívateľ uzavrel s väčšinovým vlastníkom nájomnú zmluvu. Nakoľko ide zrejme o Vašich príbuzných overte si túto skutočnosť u nich. Vy ste mali oznámiť užívateľovi zmenu vlastníctva. Je možné že Váš predchodca zmluvu uzavretú mal a práva z tejto zmluvy prechádzajú na Vás ako nového vlastníka. Zsolt Simon minister |
|
|
|