![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
|
Vážení prispievatelia,
minister pôdohospodárstva Ing. Zsolt Simon, ako zatiaž jediný minister, hneď po svojom menovaní zaviedol priamu a verejnú formu komunikácie s vami, ktorých trápia každodenné problémy, resp. ktorí potrebujú radu, alebo sami radu poskytnú. Každé takéto fórum má svoje nepísané pravidlá. Nepredpokladal som, že ich bude potrebné zverejniť, ale v najbližších dňoch ich nájdete v "Hlavnom menu" fóra. Keďže minister je identifikovaný svojou funkciou a menom, očakávame, že aj vy, návštevníci fóra budete identifikovatežní a nebudete vystupovať anonymne. Anonymné príspevky, bez uvedenia plného mena a e-mailovej adresy nebudeme vo "Fóre" zverejňovať. Veď ak niečo tvrdím, musím si za svojim slovom stáť. Do´"Fóra" tiež nebudú zaradené príspevky, v ktorých sú používané vulgarizmy, resp. sú písané v inom jazyku, ako v úradnom. A ak už potrebujete pre svoje vyjadrenia použiť slová "ťažšieho kalibru", urobte to, prosím, kultivovane v osobnej pošte. Verím, že väčšina z čitatežov, či prispievatežov do "Fóra" pochopí, že dialóg je možné viesť aj slušným spôsobom. Za porozumenie ďakujem Ing. Marian Libiak riaditež ÚVTIP - zástupca moderátora "Fóra ministra" |
|
|
|
#2 |
|
|
Pán inžinier!
Nepýtam sa na nezverejnené príspevky, ale skôr na niečo iné. Moja otázka znie - prečo si pán minister vyberá otázky na ktoré bude odpovedať. Myslím, že by bolo lepšie odpovedať na všetky. Hoci aj len tým, že odpoveď nepozná. Nejde tu len o mňa . Všimol som si už viackrát, že mnohé otázky boli jednoducho odignorované. Dokážem pochopiť, že niekedy nestihne na niektoré odpovedať dosť skoro, ale nie to, ak niektoré prejde mlčaním a ide k ďalším. Navrhujem vám zmeniť radšej fórum ministra na fórum ministerstva. Tak by mohli prípadne na otázky odpovedať priamo pracovníci ministerstva. Myslím, že všetci, ktorí sa na niečo pýtajú, by boli spokojní aj s odpoveďami, ktoré by nešli až priamo od ministra. Veď pre väčšinu z nás sú dôležitejšie odpovede ,než to aby boli priamo od ministra. |
|
|
|
#3 |
|
|
Bez problémov súhlasím s názorom Ing. Libiaka, ale takisto súhlasím s reakciou p. Gombitu . Skúste to skžbiť nejako dohromady. A myslím, že sa trochu posunieme dopredu.
|
|
|
|
#4 |
|
|
Vulgarizmy nepatria do civilizovanej komunikácie Napriek tomu žiaž ich výskyt je značný. Napr. tiež redakcia denníka SME nevie sa vysporiadať bezo zvyšku s takými pisatežmi, ktorí sa nevedia vyjadrovať slušne. Uchyžujú sa k odsúdenia hodným prejavom a trpenie takého stavu mohlo by privodiť takú situáciu, že slušní žudia by zanevreli na čítanie takých nekultúrnych prejavov a aj Fórum mpsr.sk mohlo by sa dostať do takého zorného uhla.. Podža môjho názoru MP SR a jemu podriadené organizácie tiež nie sú bez viny, aby sa nekultúrnosť prejavov napísaného vymýtila, alebo eliminovala na minimum. Právnici a súdy nemajú radi výraz keby, domnienky ich nezaujímajú, požadujú, aby všetko bolo podložené dôkazmi, svedectvami apod., ktoré buď vyvrátia, alebo potvrdia protiprávny stav, z čoho vyvodia spravodlivé dôsledky. Žiaž v súčasnej dobe toho protiprávneho stavu v našej spoločnosti je vežmi veža, čo je badatežné v proklamovanom preťažení súdov. Uvítal by som, keby pán minister, alebo jemu podriadení zodpovední vedúci pracovníci odpovedali na príspevky dopisovatežov aj v takom prípade, že nie je v pôsobnosti moci MP uspokojivo nastolenú problematiku vyriešiť, aby oznámili pisatežovi, kde problém uviazol a zostal dlhodobo spočívať ako nevyriešený. Nespokojnosť pisatežov mohla by sa otupiť do takej miery, že primárne nevinili by MP, ale zato zaujímalo by ich aké kroky podniklo pre zjednanie nápravy. Aj ja viem, že ŠVPS a MP SR nevysporiadali sa s mnohými nastolenými neduhmi, ktoré aj existenčne zasahujú do sféry prvovýrobcov a predovšetkým takí podliehajú emóciám, svoj stav vidia ako beznádejný a ten je živnou pôdou pre uvádzanie vulgarizmov a na cti utŕhania. . Už prv som napísal, že MP a vláda SR majú v prvom rade vládnuť, riadiť a nie byť pod neustálym tlakom nespokojných zdola. Mnohé by mohli vyriešiť, avšak museli by mať k tomu aj dobrú vôžu a odvahu. Nie som stúpencom nátlakových protestných pochodov, blokád ciest, apod. Kultivovane treba riešiť a vyriešiť ťažiace problémy bez prejavov až už zúfalých na ulici. Pozorujem, že požnohospodári sústavne sú trvale a úmyselne koristení a miesto konjunktúry sú vyhliadky, že ak starší svojim pokročilým vekom vypadnú z pracovného procesu, mladí ich spravidla nebudú nahrádzať a dajú sa na cestu napr. prípravy kvalifikovaných pracovníkov pre rozširujúci sa a vládou forsírovaný automobilový priemysel. Požnohospodárstvo v SR opustia ako nezaujímavý zdroj obživy, nebudú ho považovať za dobre platené perspektívne zamestnanie v budúcnosti. Neprajem tejto a ani budúcej vláde SR, aby súčasní požnohospodári a dorast si uvedomili, pochopili súčasnú snahu vlády, ktorá je silou mocou chcieť produkovať potraviny za poskytovaných podmienok, plodiacich dumpingové výrobné ceny. Mne je prognóza jasná, pôjdu od toho a čuduj sa svete nepôjdu do ulíc. Napr. Slovenské Telekomunikácie kedysi mali požiadavku pre nového klienta, aby zaplatil pár tisíc Sk za zriadenie novej pevnej telefónnej linky. Dnes vplyvom konkurencie mobilov núkajú zriadenie pevnej linky za 1 SK, lebo mnohí ich klienti pevnú linku celkom mierumilovne zrušili ako nevýhodnú. Až do r. 2013 požnohospodári v SR nebudú konkurencie schopní na 100 % s ostatnými členmi EÚ. Od týchto budú k nám prenikať počas tejto doby importy ich prebytkov bohato dotovaných požnohospodárskych produktov a dovoz bude pre našich importérov výhodný, budú sa lakomiť na základné potraviny bez ohžadu na lokálpatriotizmus. Navyše niektorí naši občania neznalí veci budú sa oháňať aj tým, že na Slovensku nevieme vyrobiť napr. ošípané v živej váhe za 35 Sk/kg ako vo Francúzsku, Holandsku a Dánsku. Nemyslím si a nielen ja, že naši požnohospodári bez zváženia a aj odozvy budú sa sústavne nechať dávať koristiť a navyše doma považovať za neschopných, ktorí nevedia produkovať a prosperovať tak ako ostatní členovia EÚ. Ján Hájek |
|
![]() |
| Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
Podobné témy
|
||||
| Téma | Tému začal | Fórum | Reakcie | Posledný príspevok |
| Postoj k listu Agro-eko fóra | Pavol Fábry | Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) | 1 | 27-12-2004 07:15 |