AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 28-11-2005, 20:43   #1
Ing. Vladimír Varga

Počiatočné Lesné pozemky

Vážený pán minister,
som vlastníkom lesných pozemkov v Košiciach, kat. úz. Myslava. Tieto lesy obhospodárujú Lesy SR bez akéhokoľvek zmluvného vzľahu. Pretože ja nemám možnosť tieto pozemky využívať ( je to dedičstvo ), navrhoval som uzavretie nájomnej zmluvy. Zo strany lesného úradu v Košiciach tento návrh nebol akceptovaný ( nechceli urobiť nájomnú zmluvu ) a navrhli mi, že pozemky vydajú ak budem mať oprávneného lesného zástupcu. Iste pochopíte, že ak ide o pozemok o rozlohe cca 60 árov, tak k tomu zamestnávať, resp. odmeňovať nejakého odborníka je asi nerentabilné.
Môžte mi prosím odpovedať akým najlepším spôsobom by sa tento problém dal vyriešiť ?
  Odpovedať s citovaním
Starý 06-12-2005, 07:12   #2
Zsolt Simon

Počiatočné Re: Lesné pozemky

Vážený pán Varga,

pri navrátení užívacích práv k lesným nehnuteľnostiam je potrebné preukázať vlastníctvo právne relevantným dokladom. Takýmto dokladom je výpis z pozemkovej knihy s identifikáciou parciel alebo list vlastníctva so snímkou z pozemkovej mapy, ktorý na požiadanie vydá príslušný katastrálny úrad.

Na základe uvedených dokladov možno požiadať povinnú osobu podľa ustanovenia § 22 zákona č. 229/1991 Zb. o úprave vlastníckych vzťahov k pôde a inému poľnohospodárskemu majetku v znení neskorších predpisov o zrušenie nájomného vzťahu
zo zákona alebo požiadať povinnú osobu o uzatvorenie nájomnej zmluvy podľa ustanovenia § 20 až 24 zákona č. 504/2003 Z.z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov a o zmene niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Povinnou osobou sú Lesy SR, š.p. Banská Bystrica a nie lesný úrad.

V prípade samostatného obhospodarovania lesných pozemkov je obhospodarovateľ podľa ustanovenia § 36 zákona č. 326/2005 Z.z. o lesoch povinný zabezpečiť hospodárenie podľa lesného hospodárskeho plánu alebo výpisu z neho prostredníctvom odborného lesného hospodára.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR
  Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania