![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jul 2008
|
Dobrý deň prajem.
Chcel by som sa spýtať, či zamestnanec Obvodného lesného úradu môže byť vymenovaný do funkcie poľovného hospodára v revíri, ktorý sa nachádza v obvode jeho pôsobnosti. pýtam sa preto, lebo platný zákon o poľovníctve /ako aj jeho neskoršie doplnenia/ nič také nezakazuje. a zákon o štátnej slubže len hovorí, že zamestnanec štátnej správy nemôže podnikať v obore, v ktorom je zamestnaný, zákon o lesoch hovorí, že zamestnanec OLÚ nemôže vykonávať funkciu OLH v obvode svojej pôsobnosti, ale nenašiel som nič spomenuté o výkone funkcie poľovného hospodára a taktiež byť poľovným hospodárom nie je podnikateľská činnosť. z uvedeného mi vyplýva, že zamestnanec lesného úradu by mohol vykonávať funkciu poľovného hospodára v obvode svojej pôsobnosti. rád by som mal v tejto veci jasno a preto som sa na Vás s touto otázkou obrátil. ďakujem za skorú odpoveď. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Podmienky, ktoré musí spĺňať osoba, ktorá má byť vymenovaná za poľovníckeho hospodára upravuje § 3 ods. 1 Vyhlášky MPVž SSR č. 59/1967 Zb., ktorou sa vydávajú vykonávacie predpisy k zákonu o poľovníctve v znení neskorších predpisov. Tento všeobecne záväzný právny predpis neobsahuje zákaz výkonu funkcie poľovníckeho hospodára pracovníkom štátnej správy lesného hospodárstva a poľovníctva. Štátny zamestnanec je však podľa § 53 ods. 1 písm. b) zák. č. 312/2001 Z. z. o štátnej službe v znení neskorších predpisov povinný okrem iného aj dodržiavať etický kódex, podľa ktorého koná vždy vo verejnom záujme a je povinný zdržať sa konania, ktoré by mohlo viesť ku konfliktu verejného záujmu s osobnými záujmami štátneho zamestnanca, jemu blízkych osôb alebo iných fyzických osôb a právnických osôb, pričom na akýkoľvek skutočný alebo možný konflikt záujmov je povinný bezodkladne upozorniť svojho predstaveného.
S pozdravom Ing. Marián Ondrejčák generálny riaditeľ Sekcia lesnícka |
|
|
|