![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: May 2009
Lokalita: Jablonka pri Myjave
|
Dobrý deň, rada by som sa dozvedela aké sú súčasné možnosti získania dotácie pri kúpe Norika Muránskeho typu ak by sme chceli kúpiť kobylku z chovu v Dobšinej a uchovniť ju. Tiež by som sa rada dozvedela aká je možnosť pravidelnej ročnej dotácie na jej chov. Máme registrovanú farmu a v súčasnej dobe máme Shetlandského poníka s PP reg. v Topolčiankach, Anglonubijské kozy a Estrélske pastierske psy. Radi by sme sa zapojili aj do programu rozvoja vidieka a agroturistiky. Poraďte mi prosím vás kde by som našla aktuálne informácie o všetkých možnostiach. V našom okolí je ich nedostatok.
Ďakujem Chybová - Farma RAR |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Na nákup plemenného materiálu štát neposkytuje priamu dotáciu. Pri kúpe Norika muránskeho typu v stredisku chovu koní Dobšiná zabezpečí štátny podnik Lesy SR pre nového vlastníka muránskeho norika prácu v lese s približovaním dreva na obdobie dvoch rokov. Dotáciu subvencovanou formou môžete získať prostredníctvom Zväzu chovateľov koní na Slovensku na účasť na výstavách schválených MPSR, na vystavenie dokladov týkajúcich sa úradu plemennej knihy, na výkonnostné skúšky ako aj priamu finančnú dotáciu za umiestnenie na chovateľskej výstave. Norik muránskeho typu patrí medzi ohrozené plemená, je možnosť získať nenávratný finančný príspevok na jeho chov prostredníctvom Agroenvironmentálneho opatrenia PRV 2007-2013. Výzva na podávanie žiadosti o finančný príspevok na rekonštrukciu fariem bude zverejnená na portáli Pôdohospodárskej platobnej agentúry (www.apa.sk) v dohľadnom časovom horizonte.
S pozdravom Ing. Marek Kodada generálny riaditeľ sekcie poľnohospodárstva a rozvoja vidieka |
|
|
|