![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2011
|
Vážený pán minister,
som obyčajný malopestovateľ poľných uhoriek v jednej dedine na západnom Slovensku.Venujem sa tomu roky ale tento rok bol asi posledný.Ak mi úrodu zničí vystrájanie počasia tak sa s tým vyrovnám ale ak mi ju zničia zlé rozhodnutia jednotlivcov tak ma to nahnevá.V obchodných reťazcoch sa predávajú zvädnuté uhorky z Maďarska...prečo?Mám v záhrade tony prvotriednych "slovenských"uhoriek a neostáva mi nič iné len znova čakať na rozhodnutia jednotlivcov,ktorí hýbu touto priekupníckou mašinériou.Nebudem rozvádzať detaily lebo každý vie o čom hovorím ale ak viete tak rozhýbte trh s domácim tovarom lebo Slovensko stratí aj posledných pestovateľov zeleniny. Pestovateľ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Veľmi podobnú otázku sme riešili v predošlom príspevku tu na fóre.
Len zopakujem, že ceny ovocia a zeleniny sa v Európskej únii neregulujú a vznikajú na základe ponuky a dopytu. Našou snahou je maximálne podporovať práve Vás, domácich producentov. Aj ministerstvo má podobné informácie ako Vy. Prioritnou úlohou našich inšpektorov, ktorí sú dennodenne v teréne, je, aby zabránili nekalému konaniu a dôsledne kontrolovali obchody, ale aj sklady. Ak máte konkrétny podnet, adresujte podnet veterinárnym a potravinovým inšpektorom na kontaktoch, ktoré sú uvedené na stránke http://www.svssr.sk/zakladne_info/staznosti.asp , určite to preveria. S pozdravom, Zsolt Simon minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 08-06-2011 o 07:31. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
člen
Registrovaný od: Oct 2006
|
Zdravím.Mali by ste to rozvinúť lebo nie každý vie o čom hovoríte!Vie to pár ľudí ktorí sa tomu venujú a to je všetko.Prajem veľa úspechov.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Citát:
Čo konkrétne máte na mysli? Ak má niekto podnet o nekalých praktikách obchodníkov, predajcov či distribútorov, má plné právo poslať podnet veterinárnym a potravinovým inšpektorom. Na uvedenej adrese http://www.svssr.sk/zakladne_info/staznosti.asp nájdete kontaktné údaje. Vaše sťažnosti a podnety určite nezapadnú prachom a ŠVPS SR sa nimi bude zaoberať - tak, ako sa to dialo v minulosti a určite sa v tejto praxi bude pokračovať.
|
|