![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2013
|
Dobrý deň,
Chcel by som obhospodarovať poľnohospodársku pôdu, na ktorú by som si aj na budúci rok požiadal o dotácie. Len neviem na základe akého práva môžem užívať poľnohospodársku pôdu, keďže nemám s nikým spísané nájomné zmluvy, ako aj danú pôdu ešte nevlastním, aj keď ju už vyše 10 rokov užívam. Daná pôda má nezistených vlastníkov a momentálne sa už cez 10 rokov hľadajú vlastníci cez ROEP , ale stále nie je to uzavreté ( ukončené ), takže daná pôda je stále nevysporiadaná, aj keď sa do ROEP prihlásili viacerí záujemcovia o pôdu včetne mňa. Takže neviem s kým mám spísať nájomné zmluvy. Prosím poraďte mi. Alebo nemám s nikým spisovať nájomné zmluvy? Keďže dané parcely nie sú vo väčšine ani evidované na kú. A ak niektoré sú , tak sú tam evidovaní viacerí ľudia, ktorí majú neurčený podiel, alebo pri niektorých už je určený vlastnícky podiel. Za odpoveď vopred ďakujem. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
nezistených vlastníkov pôdy zastupuje Slovenský pozemkový fond a so zistenými je nutné podpísať zmluvu, inak nie je možné požiadať o dotácie. Pri žiadosti o dotácie musíte preukázať vlastníctvo alebo nájomný vzťah. Na základe evidiencie parcel na kú sa vykonáva ROEP. V evidencii tak musia byť všetky pozemky a podiel jednotlivcov. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 28-11-2013 o 13:06. |
|
|
|