![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Sep 2013
Lokalita: Dolný Kubín
|
potrebujem vedieť či sa dá z poľnohospodárskym družstvom dohodnúť na zámenene pôdy ked mám 10 ha ale nie v celku, na družstve mi tvrdia že mi to musia dovolit vlastníci aby sme si pôdu vymenili a aby som to mal v jednom celku či nestačí vzájomná dohoda z družstvom samozrejme zmluvne to dohodnut dakujem
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Poľnohospodárske družstvo by mohlo zameniť pozemky, ale len ako vlastník svojich pozemkov, nie ako užívateľ pozemkov iných vlastníkov na základe nájomnej zmluvy. Možnosť zámeny pozemkov má aj Slovenský pozemkový fond ako správca pozemkov vo vlastníctve štátu, ale k tomu má vydané svoje interné predpisy. Zámena pozemkov je dobrovoľný úkon, nie je predpísaný zákonom, ani z úradnej moci. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 28-11-2013 o 13:04. |
|
|
|